Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Advent – důvod k společné modlitbě?

4. 12. 2008 22:17
Rubrika: Moje články | Štítky: advent

Advent – důvod k společné modlitbě?

Moji milí přátelé i nepřátelé, známí i neznámí, kamarádi a kamarádky;)!

 Vánoce, Vánoce přicházejí… ale jak přicházejí? Vánoce začínají přicházet opravdu až adventem a ne první koledou v obchodním domě 3. září. Vánoce má předpokládám každý z nás rád, ale ten kdo si dá ruku na srdce a zkusí spustit tlačítkem POWER či ON mozek (podle návodu - uvedeno na obalu;-)), tak si uvědomí, že aby Vánoce byly dobře prožité, tak za to musí stát taky advent.

Já nevím jak vy, ale já mám moc a moc rád společnou modlitbu. Pro mě je to veliký dar a je to fakt „síla“. Myslím si, že budu reálný, když si myslím, že většina z nás co toto čte – a gratuluji vám, když to čtete, i když jsem pod tím podepsaný já;) – takže většina z nás moc společnou modlitbu nezažívá…;-( Možná ji zažíváme na spolču, samozřejmě v kostele, občas doma… Není ale právě adventní věnec a zapálené svíčky na něm pro nás motivací, abychom se více společně modlili? Neměl by být advent nejen začátkem liturgického roku, ale i něčeho nového v našem životě?

 Tmeličem můžeš být i TY!!!

 A ta nejdůležitější otázka: Budu čekat až mě někdo ke společné modlitbě vyzve, nebo budu já tím iniciátorem? Doporučuji vám jedno: BUĎME INICIÁTORY MY!!! Nestyďte se být těmi „zbožnými“ v rodině vy, mezi kamarády… Budeme často odmítnutí, ale aspoň jsme něco pro to Boží království udělali, ne;)? Co se aspoň krátce pomodlit s kámošem, či kámoškou s kterou jsme se jen tak setkali, nebo zrovna něco „důležitého“ podnikali;). Musíme často jít s vlastní kůží na trh. Musíme být trpělivý, protože úspěch se nedostaví hned… ale když budeme vlažní, tak nemůžeme čekat že se něco bude dít. Každý z nás je povolán k velkým úkolům a v letošním adventu jsme možná vyvolení k tomu, abychom byli „tmeliči“ společenství, tmeliči našich srdcí, aby se ve společné modlitbě spojili naše srdce v jedno, která zahoří láskou a směrem ke Kristu, abychom byli na stejné frekvenci.

 Čím víc se Mu budeme snažit být bližší v adventu, tím víc se On přiblíží nám o Vánocích!

Kolik hodin, minut denně proflákáme a kolik minut si najdeme denně na Krista...? ;( Věřím, že čím víc se Mu budeme snažit být bližší v adventu, tím víc se On přiblíží nám o Vánocích, přivine nás tou krásnou betlémskou láskou… Věřím i tomu, že se nás o letošních Vánocích bude dotýkat tolik Boží lásky, že tomu ani sami nebudeme věřit;). Ale záleží jenom na nás jak letošní advent uchopíme.

 

 

  Často mě bylo taky hloupé dělat mezi kamarády, v rodině, ve spolču, apod. toho nejzbožnějšího a vyzývat k modlitbě, ale často to za mě nikdo neudělá… Studuji VŠ v Liberci, v litoměřické diecézi, v kamenolomu Páně. Zde je velice málo věřících a nemůžu počítat s davy lidí, ale začal jsem zde dělat modlitby na kolejích. Každou středu ve 21:30. Jsme někdy jenom čtyři a z toho jeden je můj brácha a druhý můj bratranec;), ale nevadí že je nás málo, ale že se společně modlíme, společně se doprovázíme a povzbuzujeme na naší životní cestě, která chce směřovat do Božího království… Dokonce jsem sem i jednou přivedl svého spolužáka, který byl předtím jenom několikrát na půlnoční… Snad ho brzy pokřtíme;))). Kolejní modlitba je prostě nabídka, kterou věřím přijmou i tací, kteří ji zatím nepřijali;).

 

Moji milí, přeji nám, ať prožijeme nejkrásnější advent našeho života. Ať je i také krásný tím, že se často sejdeme u adventního věnce při společné modlitbě  - např. rodiny, a ať tato modlitba „nevyprchá“ opadáním adventního věnce - nebo uklizením v případě umělého, ale ať tato společná modlitba v naší rodině, v našem společenství vytrvá, případně jestli ji prožíváte každý den, tak ať se prohloubí!


To Vám ze srdce přeje Váš adventně naladěný Jenda Lukeš, který se těší zrovna právě s Tebou na společnou modlitbu a na viděnou! ;)+

Zobrazeno 3627×

Komentáře

Neuš

Děkuju za motivující článek a přeju dobré dny!

smolve

Je to fakt motivace.Díky za to a za povzbuzení.Požehnaný svátky i "zbytek" adventu!

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková