Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

75. plenární zasedání ČBK v Praze

16. 1. 2009 16:17
Rubrika: Zajímavé články | Štítky: čbk; biskupové

75. plenární zasedání ČBK v Praze

Irena Sargánková, 16. 1. 2009, 08:30
 

Na své 75. plenární zasedání se ve dnech

20. - 21. 1. 2009 sjedou do Prahy biskupové českých a moravských diecézí. Dvoudennímu jednání v prostorách kapucínského kláštera na Loretě bude předcházet ekumenické shromáždění v pondělí 19.1. v 18.30 hodin v modlitebně Církve bratrské v Soukenické ulici, kázání bude mít arcibiskup Jan Graubner.

Praha: 75. plenární zasedání České biskupské konference (ČBK) bude probíhat od úterý 20.1. za účasti všech biskupů Čech a Moravy, kteří se sejdou v kapucínském klášteře na Loretánském náměstí v Praze. Setkání bude přítomen i apoštolský nuncius v ČR arcibiskup Diego Causero, který biskupy seznámí s vývojem příprav předpokládané návštěvy papeže Benedikta XVI. v ČR.

Biskupové na svém prvním plenárním zasedání tohoto roku zhodnotí život církve v ČR v roce 2008 a činnost všech církevních komisí. Na programu jednání českých a moravských biskupů, které se koná čtyřikrát do roka, bude mj. také informace o situaci církve v dnešní společnosti, jmenování generálního sekretáře a prezidenta Charity ČR, návrh etického kodexu pracovníků Charity, pastorační program v rámci příprav na 1150. výročí příchodu věrozvěstů sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu v roce 2013, ustanovení neděle zasvěcené pronásledovaným křesťanům.

První den jednání bude zakončen koncelebrovanou mší svatou v 18.00 hodin ve svatováclavské kapli v pražské katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha. Hlavním celebrantem bude kardinál Miloslav Vlk.

Druhý den zasedání (21.1.) zahájí biskupové svůj program koncelebrovanou mší svatou v kapli kněžského semináře v pražských Dejvicích. Jednání biskupů bude dále pokračovat v kapucínském klášteře.

V 15.00 hodin budou média na krátkém briefingu seznámena se souhrnnou zprávou o zasedání.

 

http://tisk.cirkev.cz/z-domova/75-plenarni-zasedani-cbk-v-praze.html

Zobrazeno 1661×

Komentáře

Papo

To bude počteníčko, taková souhrnná zpráva za rok 2008

Johan

Doufám, že tam budou seznamy exkomunikovaných.:-)

Jenda

Taky doufám, že něco zajímavého písemně z tohoto zasedání vzejde;)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková