Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Benedikt XVI. se modlil za rodiny

19. 1. 2009 20:50

Benedikt XVI. žádá respektování nezadatelných práv rodiny

Irena Sargánková, 19. 1. 2009
 

Na závěr VI. světového setkání rodin, které se konalo ve dnech 14.-18.1.2009 v Mexiku, žádal papež  ve svém poselství, přenášeném v přímém televizním přenosu z Vatikánu, respektování nezadatelných práv rodiny.

Vatikán, Mexiko: Slovům papeže Benedikta XVI. naslouchaly na prostranství před bazilikou guadalupské Panny Marie tisíce poutníků přítomných na mši svaté, které předsedal vatikánský státní sekretář kardinál Tarcisio Bertone, zastupující v Mexiku na VI. mezinárodním setkání rodin papeže.

Papež sledoval tuto událost v televizi ve svém sídle ve Vatikánu. Ve svém poselství uvedl, že "dnes víc než kdy jindy je zapotřebí svědectví a veřejné angažování všech pokřtěných, aby se znovu  potvrdila důstojnost a jedinečná a nezastupitelná hodnota rodiny, založené na manželství muže a ženy, které je otevřené životu, a důstojnost lidského života ve všech jeho fázích."

"Je zapotřebí podporovat legislativní a správní nástroje na pomoc rodině v jejích nezadatelných právech, potřebných k tomu, aby pokračovala ve svém mimořádném poslání," zdůraznil papež.

Benedikt XVI. ve svém poselství řekl, že díky novým komunikačním technologiím mohl vykonat "duchovní pouť až k mariánské svatyni, srdci Mexika a celé Ameriky, aby svěřil guadalupské Panně Marii všechny rodiny světa."

Svatý otec dále zdůraznil, že se modlí za všechny rodiny, které se nacházejí v obtížné situaci, zvláště za ty, "které trpí chudobou, nemocí, vyloučením na okraj společnosti, a především za ty, které jsou kvůli své víře pronásledované."

Poté, co papež oznámil, že místem konání VII. světového setkání rodin bude v roce 2012 Milán, ukončil své poselství modlitbou ke guadalupské Panně Marii, aby do jejích rukou svěřil osud všech rodin ve světě.

Zdroj: ZENIT; http://tisk.cirkev.cz/ze-zahranici/benedikt-xvi-zada-respektovani-nezadatelnych-prav-rodiny.html
Zobrazeno 1360×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková