Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Přípravy na Světové setkání mládeže v Madridu

17. 4. 2009 23:13
Rubrika: Zajímavé články | Štítky: Benedikt XVI.

Přípravy na Světové setkání mládeže v Madridu

Vatikán: Ze Sydney do Madridu za pomoci svatého Pavla – tak charakterizuje Papežská rada pro laiky formační setkání těch, kdo nesou zodpovědnost z přípravu Světových dnů mládeže. Ti se v Římě na prvním mezinárodním zasedání tohoto typu sešli už 3. dubna. Setkání se zúčastnilo 150 delegátů ze 70 zemí a 35 komunit, kteří se zamýšleli nad slovy svatého Pavla Timoteovi: „Máme naději v živém Bohu.“ Za Českou republiku se účastnil O.Vít Zatloukal a Zdeňka Hennigová.

První ze tří pracovních dnů byl věnován hodnocení plodů, které přineslo setkání v Sydney v létě loňského roku. Na zasedání byl přítomný australský kardinál George Pell. Účastníce se zamysleli také nad vlivem Světových dnů mládeže na pastoraci na lokální úrovni a nad vzorem, který jí nabízejí. V sobotu hovořili o nadcházejícím světovém setkání mládeže, které proběhne v Madridu v roce 2011. Španělskou církev představil madridský arcibiskup kardinál Antonio Maria Rouco Varela. Členové organizačního výboru pak představili důvody, výzvy a očekávání, které se k nové etapě Světových dnů vztahují. Vystoupilo také několik zástupců španělské mládeže a byly představeny první organizační plány. Sobotní zasedání uzavřeli svými příspěvky kardinál Stanislaw Ryłko a mons. Josef Clemens, předseda a sekretář Papežské rady pro laiky.


Na Květnou neděli, 5. dubna, jež bylo závěrečným dnem setkání, se delegáti zúčastnili mše svaté, které na svatopetrském náměstí předsedal Benedikt XVI. Protože tato neděle byla zároveň 24. Světovým dnem mládeže, bylo součástí slavnosti předání Kříže Světových dnů mládeže. Mladí z Austrálie jej předají těm ze Španělska.
Zdroj: http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=11051

 

Zobrazeno 1719×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková