Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Křesťanské zahájení akademického roku v Liberci

19. 10. 2009 13:33
Rubrika: Moje články | Štítky: Liberec; Baxant

Křesťanské zahájení akademického roku v Liberci

V různých univerzitních městech se konají studentské mše svaté, kam chodí i mladí nevěřící a například v Olomouci se takto každý týden v kostele schází kolem 600 mladých lidí.  Liberec je specifický svou polohou - na „drsném" severu, kde zde mnoho věřících není. Schází se zde jenom několik málo věřících, natož mladých. V Liberci se poprvé slavnostní úvodní „studentská" mše svatá konala ve středu 14. října 2009 od 18 hodin v kostele svatého Antonína Velikého. Slavnostnosti přispěli i vzácní hosté, litoměřický biskup Mons. Jan Baxant a arcibiskup z Itálie Mons. Diego Causero, apoštolský nuncius pro ČR.

Mše svaté se zúčastnilo přibližně 150 lidí a z toho asi 40 studentů. Tuto výjimečnou mši poctili svou účastí také současný děkan Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické  TUL Miroslav Brzezina, bývalý děkan Miloš Raban a další.

Po mši následovalo setkání studentů s biskupem Baxantem a jinými hosty v univerzitní knihovně. Bylo to velice milé setkání, kdy všichni zúčastnění mohli poznat úžasnou otevřenost a veliký zájem litoměřického biskupa o naší univerzitu, o Liberec a především o život každého studenta. Této diskuzi byl také přítomen i bývalý rektor naší univerzity a zároveň její zakladatel Zdeněk Kovář. Na konci děkan FP připomněl všem studentům této fakulty, kterých zde bylo nejvíce, že on, jeho spolupracovníci a poradce pro studenty Michal Podzimek, nabízejí svoji pomoc, když máme nějaký studijní problém.

Studentské mše svaté se budou konat v tomto akademickém roce každou středu od 18 hodin v kostele svatého Antonína (vedle náměstí). Po mši bude následovat setkání na místní faře, naproti kostelu.

 

Srdečně je zván každý!!! Věřící i nevěřící, každý kdo chce přijít, popovídat si, setkat se s kolegy ze studií, slyšet zajímavá témata apod.

 

Děkuji všem za pěkný - netradiční - začátek akademického roku!

Jan Lukeš

Více fotografií na http://www.signaly.cz/fotkyAlbum.php?albumId=34540 nebo na http://tuni.tul.cz/clanek/4336/

 

 


Zobrazeno 3781×

Komentáře

Kolka

Týjo! Jendo díky za článek!!! :)

vojtec

Liberec jedééé, jen tak dál;-)

Zobrazit 11 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková