Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Česka Charita poskytla léky dětem na Ukrajině

9. 11. 2009 22:36

Česka Charita poskytla léky dětem na Ukrajině

(OLOMOUC; UKRAJINA) Z Ukrajiny se dnes (9. 11.) v ranních hodinách vrátil P. Rostislav Strojvus, který veztl do dětských domovů a Charit na západní Ukrajině materiál na pomoc ke zvládnutí chřipkové epidemie.

 

„Myslím, že minulý týden byl pro obyvatele Ukrajiny kritický," komentuje situaci P. Rostislav. „Lidé neměli dostatek jasných informací a proto se báli vycházet ven. Mám pocit, že na epidemii takového rozsahu Ukrajina příliš připravená nebyla. Ale snad se situace v následujících dnech již začne zlepšovat," říká.   Dovezená humanitární pomoc (zásilka obsahovala respirační masky, léky, vitamíny dva oxygenátory a tři stojany na transfuze) musela být složena v celním skladu a dnes (9. 11.) bude vydána partnerským organizacím, pro které je určena. Celá procedura až doposud probíhala naprosto hladce díky průvodnímu od Velvyslanectví Ukrajinské republiky v ČR.   Při své cestě navštívil P. Strojvus v Ternopilské oblasti Caritas Ternopil (provozuje dětský domov), ve Lvovské oblasti Caritas Stryj (provozuje Dětský domov Bortniky) a v Ivano-Frankovské oblasti Caritas Kolomyja. Všechny tři jmenované Charity pečují ve svém okolí o řadu seniorů a nemocných. Těm budou rozdávat potřeby a prostředky proti onemocnění, zejména hygienické roušky a vitamíny.   Další pomoc Ukrajině je nadále potřebná a česká Charita v ní bude pokračovat. P. Rostislav Strojvus dodává: „Zařízení, která jsem navštívil, potřebují další materiál, zejména antivirové roušky, vitamíny a také dalších oxygenátory, kterých je vzhledem k potřebnosti nedostatek."   Pro finanční zajištění této aktuální humanitární pomoci ACH Olomouc vyhlásila také veřejnou sbírku na účet číslo: 43-920570217/0100, vedený u Komerční banky Olomouc. V sídle Arcidiecézní charity Olomouc je možné sbírku podpořit také složením jakékoli částky v hotovosti.   Více informací v příložené tiskové zprávě.

Bližší informace: P. Rostislav Strojvus, tel. 731 621 261
Kontakt: Martin Zamazal, vedoucí humanitárního oddělení ACH Olomouc, tel. 588 519 469
Jan Oulík   Charita Česká republika tiskové oddělení Vladislavova 12 110 00 Praha 1   telefon/fax: 296 243 341 mobilní telefon: 603 895 984
www.charita.cz

Zobrazeno 1434×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková