Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Tak se to dnes stalo... Podal jsem ji! - Přihlášku do kněžského semináře;)!

3. 3. 2010 20:56

Tolikrát chci něco dát na signály, ale není čas a teď se o tuto moji životní chvíli chci s vámi podělit - čas, nečas... alespoň krátce;))

Asi každý bojujeme s nejistotami, strachem... Dlouho to ve mně vřelo... vlastně už od dětství, nejvíc na střední škole a začalo to vrtat zase víc ve třeťáku na VŠ a ve čtvrťáku, 22. ledna 2009, to bylo jasný;)! Hospodin zavolal a já Bohu díky slyšel... a zatím za tímto snem (voláním) radostně jdu...

Tolik strachů a nejistot je konečně překonáno... prozatím...  a jestli mě příjmou, tak dlouhá cesta přede mnou...

Ani od toho 22. ledna to vždy nebylo úplně jasný, i když uvnitř asi jo, ale často si Jenda říkal: "Pane Bože, to přeci není možný!" Vždy, když mě myšlenka mého povolání ke kněžství napadala, připadal jsem si jako exot... Teď to už je menší exot, protože moje jistota a vnitřní promyšlenost je jinde než na střední škole. Mohl jsem toho od té doby hodně prožít, víc poznat život a moji nastávající;) MATIČKU CÍRKEV;), apod.

Pohybuju se mezi tolika mladými a všichni se párujou a já bych měl vybočovat? Tolik nás je ve spolču... Škoda, že duchovní povolání je tak exotické, proto moje rozhodování bylo tak dlouhé a složité. Navíc  nejsme Morava a zde člověk zažívá, že kněz je odpad společnosti apod... i z řad věřících se najdou tací, kteří nevěřícně kroutí hlavou... Ale Bohu díky teď se setkávám většinou s velikou podporou, tak Bohu a vám, kteří jste mi posilou a radosti na mé cestě, MOC DÍKY!!!

Nikdy jsem si to neuměl představit - vyplnit tiskopis PŘIHLÁŠKA DO KNĚŽSKÉHO SEMINÁŘE. Zvládl jsem to a s Boží milostí i s velikou radostí;)! (Tato radost už trvá od již zmíněného data.)

Co mně trochu bralo dech tohle všechno poshánět, i když na jednu stranu maličkost, ale ...

Rodný list, potvrzení o křtu, potvrzení o biřmování, potvrzení o církevním sňatku rodičů, životopis žadatele - s ním jsem se pitval obzvlášť dlouho;))), maturitní vysvědčení - vytáhl jsem ho teda z kamen, no;), lékařské vysvědčení - opět za 5;),  a doporučení duchovního správce - to bylo drahý;)))

S Boží pomocí do toho. Třeba mě nepřijmou a budu hledat Boží vůli jinde... Například v litoměřické diecézi;))

(Díky za signály, které mi umožňují společně s mnoha tisíci přáteli na signálech sdílet radosti a starosti života;)!)

(Když to viděla ségra: "Tys to teda pěkně načmáral", a já se tak snažil ;)

Zobrazeno 6684×

Komentáře

vojteska07

Jendo, wow! Doufám, že Tě přijmou :-) Přeju Ti hodně Božích milostí do dalšího rozhodování!

Relia

Jendo, musím se přiznat, že když jsem četla Tvůj článek, byla jsem víc než překvapená...každopádně na Tebe budu moc myslet a moc Ti držet pěsti, aby to pro tebe bylo to pravé a aby jsi v kněžském povolání našel to, co hledáš...a věř, že když ses už jednou rozhodl, tak rozhodně vytrvej!!!Nebojím se, že bys nevytrval:-)Opatruj se, posílám +.

Zobrazit 52 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková