Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Hormonální antikoncepce, morální normy a falšování statistik

18. 4. 2010 18:15

Dnes mi přišel tento zajímavý e-mail... Myslím si, že je zde spousta pravdy, která bývá zamlčována a do médií tlačena úplně jinak...

"Nemůžu a nechci už to lhaní dál psychicky snášet i když jsem za něj byl až do dneška placen a stále v něm utvrzován. Dospěl jsem k postoji, že je potřeba říkat pravdu ať je jakákoliv i když z ní netečou peníze, a ty je pak nutné shánět třeba i nějak jinak. Nechci se už dále nechat platit za soustavné lhaní a překrucování jako Radim Uzel a plazit se před ním a před jemu podobnými "autoritami".

Jedná se mi zaprvé o nedávno propranou kauzu o potratových účincích hormonální antikoncepce, zadruhé o dezinterpretaci přirozenoprávních i morálních norem, zatřetí o falšování statistik v otázkách potratů a antikoncepce a začtvrté o údajné "nekomerční" zaměření Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu.

Jak píši výše - nedělám to rád, ale rozhodl jsem se přiznat. Že tím své bývalé spolupracovníky určitým způsobem zklamu, je evidentní, ale i na ně bych chtěl tímto apelovat, že jdou po špatné cestě, pokud se živí lhaním.

Přes všechno okecávání a nelogické výklady evidentních skutečností, je všem znalým naprosto jasné, že hormonální antikoncepce má potratové účinky a to velmi vysoké (u každého druhu - konkrétního přípravku - hormonální antikoncepce je toto číslo různé, nikde však zatím nejde pod 30% - a těžko někdy půjde, protože vývoj antikoncepce se ubírá hlavně cestou jak spolehlivě zabíjet embrya než jako bránit jejich vzniku a do tohoto směru technologického rozvoje se cpou peníze). Rádoby přednostně (v těch maximálně 70% případů) blokuje hormální antikoncepce ovulaci, ale v dalších minimálně 30% případů dojde k oplození (koncepci - tedy ke vzniku nového člověka) a následně je tento člověk usmrcen (znemožněním uhnízdění se v děloze, chemicky, apod.). Nemá smysl si nic nalhávat - jedná se o vraždu, bez ohledu na to, jak tomu říká Radim - matka úmyslně usmrcuje své dítě a to samozřejmě bez jeho

souhlasu ve stavu, ve kterém není schopno obrany. Je to jasný úmysl, protože je srozuměna s tím, že své dítě zabíjí a přesto jedná způsobem, který přivádí takový účinek. O to horší vražda to je, že jí pachá matka na svém dítěti, které má povinnost chránit a že toto dítě je naprosto nevinné - není to tedy žádný trest, obrana či pomsta nýbrž čistokrevná vražda.
A nyní se podívejme co na to říká Radim (a ostatní mí bývalí kolegové). Stačí si přečíst jeho stanoviska na několika různých místech a musí Vám být jasno, že lže jako když tiskne.

Radim na
novinky.cz: "Samotný termín potratová antikoncepce je stejně nesmyslný jako suchá voda nebo kulatá krychle. Slovo antikoncepce se dá přeložit jednoduše: proti početí. A kdo nemůže otěhotnět, nemůže potratit. Příbalové letáky jednotlivých preparátů většinou uvádějí jako přídatný mechanismus účinku „nemožnost oplozeného vejce uhnízdit se v děloze“.

A pro srovnání Radim na
planovanirodiny.cz: "Postkoitální antikoncepce". Píše bez začervenání o postkoitální antikoncepci, jako o antikoncepci, která se aplikuje až po otěhotnění a je tedy čistě abortivní - stejně jako nitroděložní tělíska a další. Tím naprosto popírá své tvrzení na novinky.cz - totiž že termín potratová antikoncepce je nesmyslný.

Radim na
novinky.cz: "Četnost takové události je ovšem menší než 1 až 2 procenta. A zase se můžeme dostat ke sporu, zda těhotenství začíná splynutím vajíčka a spermie, nebo uhnízděním v děloze."

A pro srovnání Radim na
planovanirodiny.cz: "Při veškeré úctě k Vašemu zpovědníkovi, není erudován v oblasti reprodukční biologie. Všechna kombinovaná hormonální kontraceptiva (Jeanine, Logest a další) zcela jednoznačně blokují ovulaci, to znamená, že s 99,8% spolehlivostí zamezují uvolnění vajíčka z vaječníku."

Tedy jednou tvrdí, že spolehlivost je 98-99%, jednou tvrdí, že 99,8% a to je rozdíl. Reálně tato spolehlivost ovšem nepřesahuje 70%, takže rozdíl je jenom v míře prolhanosti. Tento příklad slouží k ukázce toho, jak si Radim znovu sám protiřečí.


Radim na
novinky.cz: "Ale budiž. I kdybychom nemožnost uhnízdění v děloze považovali za potrat, prodělá žena, která žádnou antikoncepci neužívá, takových nepozorovaných oplodnění v životě mnohem víc. Téměř polovina oplozených vajíček se totiž v děloze neusídlí. A dotyčná nemá nejmenší tušení, že něco takového v jejím těle vůbec proběhlo."

A pro srovnání Radim na
planovanirodiny.cz: "Obecně platí, že přibližně jedno z pěti těhotenství končí samovolným potratem. Nejčastější příčinou samovolného potratu u každé ženy je chromozomální abnormalita počatého zárodku a riziko se zvyšuje se stářím vajíčka."

Zase si sám protiřečí - jednou polovina, jednou pětina, ale to je jedno, takových příkladů jsou v jeho tvorbě desítky. Pozorně si ovšem přečtěte jeho vyjádření na
novinky.cz - Radimovi je úplně jedno, zda se jedná o potrat přirozený (tj. přirozenou smrt) nebo umělý (tj. vraždu). Vzhledem k tomu, že každý člověk jednou zemře, by bylo možno tímto způsobem obhajovat každou vraždu. Jedná se tedy o ukázku bezostyšné a vysoce nebezpečné demagogie.

Druhou věcí, která je ještě zákeřnější než ta první, je nálepkování všech odpůrců vražd prováděných při potratech a potratových způsobech antikoncepce coby katolíků, případně náboženských fanatiků, sektářů a dalších velmi sprostých a urážlivých výrazů, aniž by vůbec o katolíky nebo jiné fanatiky jednalo. Tím přesouvají celou problematiku na náboženskou úroveň a na této úrovni triumfují tím, že tvrzení církve je závazné jenom pro její členy a ostatní lidé se o ně nemusejí zajímat, protože "církev je tmářská", "věda je dneska jinde než ve středověku" a mnohá další totálně irelevantní tvrzení.


To je ovšem naprostá demagogie! Copak vražda je otázkou čistě náboženskou?? Copak musíme být nějací věřící, popřípadě dokonce katolíci či fanatici, abychom odmítali vraždění?? Jedná se naopak o otázku celospolečenskou a metanáboženskou, ke které sice nějaká církev nebo kdejaký jiný spolek může vyjádřit svůj názor, aby jím utvrzoval své stoupence, ale nic tím nemění na faktu, že vraždit lidi je nepřípustné, ať to povrzuje nebo popírá nějaká církev, a ať už je vraždí kdokoliv a nikdo to nesmí tolerovat nebo podporovat, ačkoliv je ateista nebo agnostik. Já osobně považuji vraždu za vůbec nejhorší čin, kterého se člověk může dopustit a tím hůře, pokud vraždí nenarozené dítě. Je to odporné a každý člověk musí respektovat právo na život každého jiného člověka. Proto už nikdy nebudu neosobně a chladně přihlížet k vraždění a jestli budu proti něčemu soustavně bojovat z vlastn

ího přesvědčení, tak právě proti tomuto.

Dalším rysem Radimova vyjadřování je velmi částé uvádění velmi "přesných" a často úplně nepřehledných statistik (které jsou vždycky pochopitelně zfalšováné - někdy trochu, někdy úplně). Tím staví na své pozici coby mediálního koryfeje na dané téma a doufá, že nikdo nebude tato tvrzení prověřovat a pokud si někdo dovolí ceknout něco kritického, tak ho smete svou demagogickou a uštěpačnou poznámkou plnou důvtipu (a bohužel taky často vnitřního rozporu). To by ještě samo o sobě tak zhoubné nebylo - mnohem horší je fakt, že je schopen statistikou obhajovat cokoliv. Byl jsem přítomen jedné diskuzi mezi Radimem a odpůrcem umělých potratů a Radim reagoval na fakt, že umělý potrat je vraždou, pouze otřepanou frází, že statisticky je umělých potratů v Čechách čím dál méně a proto to není potřeba řešit. Bez ohledu na to, že to vůbec není pravda - počet potratů naopak každým rokem roste práv

ě díky potratové antikoncepci, si představte, že by Vám hrozilo, že Vás někdo zavraždí nebo že někdo zavraždí nějakého Vašeho blízkého a Radim by nad tím mávnul rukou, že to není potřeba řešit, protože je to čím dál tím méně časté. Zajímavá logika - že ano? Lidské životy jako předmět nějakých čísel a ty když zdánlivě trochu klesají, tak je všechno jedno a není to třeba řešit.

Dalšími věcmi, které považuji za důležité, jsou zaprvé soustavně zamlčované zdravotní následky umělých potratů a antikoncepce a zadruhé vliv antikoncepce na stabilitu partnerských vztahů. Jde o informace, které nejdou úplně zamlčet, protože se s nimi uživatelky antikoncepce a pachatelky umělých potratů denně setkávají, ale vůdci Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu je systematicky bagatelizují, zpochybňují a ospravedlňují. Umělý potrat vyvolá u matky ve velmi často postabortivní syndrom, který se projevuje depresemi, zvýšenou konzumací alkoholu a drog, návaly úzkosti a zlosti, nočními můrami, psychotickými stavy, poruchami sociálního chování a podobně. To by měla vědět každá matka, která se rozhodne jít na takovou cestu a bohužel to většinou neví. Podobně by každá taková matka měla vědět, jak umělý potrat vypadá.


Také cudně zamlčuje obrovská rizika hormonální antikoncepce jako jsou trombózy, plicní embolie, infarkty, mozková mrtvice, nadváha, alergie, chronické rýmy, vyrážky, problémy s játry a vypadávání vlasů. Sám jsem se setkal s více než deseti případy ohrožení na životě trombózou a posléze mozkovou mrtvicí - klasickou obětí jsou ženy okolo 40 let, kuřačky, které berou hormonální antikoncepci. 4 z nich dopadly špatně - smrtí. Proto jich bude mnohem více než se obecně myslí.


Podle statistik, které jsem sbíral a přesto nebyly nikdy zveřejněny, se lidem, kteří používají antikoncepci nebo prezervativy rozpadají vztahy průměrně skoro desetkrát častěji (tj. rychleji a frekventovaněji) než těm, kteří používají symptotermální metodu. A jak vyplývá ze zdravého rozumu i z mnoha dalších zdrojů, lidé, kteří často střídají partnery, se zaprvé dožívají nižšího věku a zadruhé jsou nešťastní.


Posledním tématem je "nekomerční" zaměření Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu. Stačí se podívat na hlavní stránku do levého sloupce. Samozřejmě - celá společnost fungující jako námezdná pračka je financována z komerční reklamy a zisky Radima se pohybují v řádech stovek tisíc korun měsíčně - ostatních členů o něco málo méně. Tak doufám chápete, že jejich logickým cílem je, aby se prodalo co nejvíce antikoncepce, protože jsou na tom finančně přímo zainteresování. Část peněz (okolo 80%) jde bokem, aby se to nemuselo danit.


A tak tímto vyzývám Radima Uzla, aby zanechal své činnosti, omluvil se obětem (hlavně se měl omluvit těm povražděným dětem, ale na to už je bohužel pozdě) a vzal na sebe osobní odpovědnost v celé šíři toho, co systematicky nalhal a napřekrucoval.


Pavel Kolan"

Zobrazeno 4704×

Komentáře

Paul

Naprostý souhlas. Nejsmutnější je na tom to, že cokoliv ten demogog žbleptne, tak se ihned objeví na novinkách nebo na jiným serveru, který jsou samozřejmě žurnalistickou žumpou, ale přečtou si to tisíce lidí...

Hali

Pan Uzel by se měl zamyslet nad svým duševním zdravím.Děsivé na celé věci je ,že lidé mu to baští i s navijákem.Místo toho, aby hledali seriozní osvětu.Následky antikoncepce na zdraví jsou přece zřejmé,stačí se rozhlédnout po uživatelkách kolem sebe.

Zobrazit 14 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková