Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Potřebuju Tvé srdce, aby pokračovalo v lásce

2. 7. 2010 19:12

Byl jsem upozorněn na zajímavé společenství, které založila naše milá sestra babča-helča. To společenství má název Modlitba za bohoslovce a kněze a tímto za něj Heleně děkuji.

Hned na začátku v popisu společenství jsou tato slova, ale především tato krásná a silná modlitba - viz níže. Je to fakt síla. Ač nejsem kněz - třeba jednou Pán dopustí;)), tak jsem si tuto modlitbu několikrát vytiskl a vložil do svých různých knížek, abych to měl při ruce a často se tuto modlitbu modlil a připomínal a meditoval nad její sílou... Vždyť každý může pro svůj život použít něco, každý z nás přijal křtem dar všeobecného kněžství.

Každý z nás může vyslovit jistě tuto větu z modlitby: Potřebuju Tvé srdce, aby pokračovalo v lásce.

Přeji Vám, ať prožijete při čtení těchto řádek stejnou "sílu", jako jsem zažil já!


V jedné knížce Michala Quoista je kapitola s názvem "Kněz-modlitba v neděli večer". Ve zkrácené formě ji nabízím, aby ti kdo se do tohoto společenství případně zapojí pochopili, proč cítím, jak moc je potřeba se za bohoslovce a kněze modlit.

 

"Dnes večer jsem tak sám, Pane. Hlasy a zvuky v kostele pomalu utichají. Lidé odešli a já se vracím domů. Sám. Hrozí mi ticho, samota mě tíží. Pane, je mi .... let, mám tělo jako ostatní lidé, mám pevné ruce k práci, mám srdce stvořené pro lásku - to všechno jsem Ti obětoval. Ty jsi to všechno potřeboval, já jsem Ti to obětoval, ale je to těžké Pane. Je těžké milovat všechny a nevyhradit si nikoho. Je těžké stisknout ruku, a nechtít ji podržet. Je těžké budit lásku, a zamířit ji jenom k Tobě. Je těžké být sám, sám proti všem, sám proti světu, utrpení, hříchu, smrti.

"Synu, Ty nejsi opuštěn. Já jsem s Tebou, já jsem Ty. Já jsem potřeboval dále lidské tělo k pokračování svého vtělení a vykoupení. Já jsem Tě potřeboval. Potřebuju Tvé ruce, aby pokračovaly v žehnání, Tvá ústa, aby pokračovala v kázání, Tvé tělo, aby pokračovalo v utrpení, Tvé srdce, aby pokračovalo v lásce. Zůstaň se mnou, můj synu.“

http://www.signaly.cz/h111h

 

foto: Ruda Linhart

Zobrazeno 2399×

Komentáře

Pavel Husák (yetti)

Jenda:<br />
Tyjo, fakt moc moc pěkný, Jendo. A jak říkáš, silný. :)<br />
<br />
kacarovi3:<br />
Rozhodnutí a volba je možná náročné, ale těžké je spíš vydržet.<br />
<br />
Jinak Vám přeji hodně sil! +<br />
Pavel

HelenaH

děkuju Jendo-<br />
a Pavle-kacarovi3-víš, my když žijeme v manželství, tak už nemůžeme utéct do kláštera:-)to bychom si dělali ze svého manžela (lky:-)docela nechutnou srandu a Pán Bůh by ani možná nechtěl, abychom utíkali.... A že děti jdou jinudy, než jsme si představovali? Pořád je tu naše modlitba za ně a Boží milosrdenství. A víš přece, že skrze jednoho člověka může přijít spása do celé rodiny....jen to není hned. Hodně sil a vytrvalosti.

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková