Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Pomoc zaplavené obci Višňová peřimovskými hasiči

24. 8. 2010 6:13

V sobotu dne 14. 8. 2010 osmičlenná skupina dobrovolných hasičů z obce Peřimov pomáhala při odklízení škod po povodních v obci Višňová na Liberecku.

Naši hasiči se vydali pod vedením svého velitele Petra Kobra dvěma soukromými automobily ráno po půl sedmé směr Kořenov, Hejnice, Raspenava, Frýdlant, Pertoltice a Višňová. Už při průjezdu od obce Hejnice bylo jasné, že pomoc je potřebná. Některá místa nebyla vůbec průjezdná a tak se na místo dorazilo asi kolem 8.45. V místě již byli vojáci z útvarů v Liberci a Hradci Králové. Vozy hasičských jednotek se sjely z celé republiky. Nechyběli zde ani zdravotníci z Jablonce nad Nisou a mnoho dalších dobrovolníků.

V budově obecního úřadu jsme předali balené vody, jídlo a dezinfekční prostředky.

Naše pomoc začala úklidem vyklizených zničených věcí shromážděných před domy místních obyvatel. V době povodně voda na některých místech dosahovala 1m nad úrovní terénu, což způsobilo zatopení sklepů a přízemních místností – škody jsou opravdu značné.

Následoval oběd (zdarma jídlo a pití po celý den zajišťovala obec Višňová) a další pomoc s úklidem stáje pro koně. Poté znovu úklid, tentokrát nebezpečný odpad s pomocí vojenské TATRY.

Nakonec jsme se přesunuli pomoci lidem, kterým přívalová vlna odnesla část garáže a zatopila sklepy a celý pozemek kolem domu. Tady jsme kolečky odváželi naplaveninu a rovnali terén.

Den jsme zakončili výborným gulášem a vyrazili na cestu domů.

Dne 28. 8. 2010 na 1. Sjezdu rodáků a přátel obce Peřimova u příležitosti 120. výročí založení SDH bude pořádána veřejná finanční sbírka na pomoc postiženým povodněmi. Již teď je možno přispět v místní prodejně.

Jan Štipl

( ZDE to je i s fotkami Pomoc obci Višňová okres Libereci ve wordu.)

Zobrazeno 1879×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková