Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Čím konvikt teďka žil? Volbami mluvčího TK;)!

5. 11. 2010 14:46

Co jsme prožili v konviktu – ŘÍJEN-LISTOPAD 2010

Volba mluvčího Teologického konviktu

Každý z nás jsme si na začátku rozdělili funkce v konviktu. Jsou kostelníci, varhaníci, kluci, kteří mají na starost rytmickou mši svatou, která je každou sobotu, ročníkový fotograf, správce jednotlivých místností a tříd, správce počítačové místnosti apod. Jenom jedna „funkce“ zatím byla neobsazená: mluvčí ročníku. Ten se nedosazuje, ale volí až se dostatečně poznáme. Teď již snad nadešel ten čas a tak jsme ve čtvrtek 21. 10. zvolili volební komisi a ta určila, že první volební kolo bude v padesátý den našeho pobytu zde v konviktu, tedy v pondělí 25. října 2010 v době od 14.30 do 15.00 hod.

Místem konání byl Arcibiskupský kněžský seminář, společenská místnost Teologického konviktu. Jedná se trochu o recesní akci.

 

2. kolo voleb mluvčí Teologického konviktu 2010/2011

V předvečer 1. 11., tedy 31. 10. se konalo druhé kolo voleb, kdy ze čtyř kandidátů, kteří postoupili do 2. kola se vybírali dva. Večer, ve 20.25 byla vyslovena jména vítězů v naší kapli před adorací. Pavel Komínek a Tomáš Žižkovský.

 

Slavnost všech svatých a Dušičky v katedrále

1. 11. (slavnost Všech svatých) i 2. 11. (vzpomínka na všechny věrné zemřelé) jsme šli na mši svatou v 18 hodin do katedrály. Po oba dva dny byli přítomni arcibiskup Mons. Jan Graubner a pomocný biskup Mons. Josef Hrdlička, dále asi 20 kněží, řádové sestry, bohoslovci a spoustu mladých studentů. Mše doprovázel sbor ve složení dívek a bohoslovců. Byly to pěkné chvíle v pěkném společenství. Až mi tam skoro i ti důchodci chyběli a říkal jsem si, kde že asi jsou?

 

Tiskový mluvčí TK slavnostně inaugurován

Na velikou slavnost, kterou si připomíná naše církev, na slavnost Všech svatých byl 1. 11. v naší meditační místnosti po několik písních k Duchu svatému a po modlitbách vylosován našimi představenými podle staré církevní tradice mluvčí Teologického konviktu 2010/2011. Stal se jím Pavel Komínek. Přejeme mu sílu, trpělivost, dary Ducha svatého a vše potřebné pro tuto funkci.

http://konvikt.signaly.cz/konvikt/aktuality.php

Zobrazeno 1990×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková