Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Zemřel P. Miloš Raban... veliká osobnost...

11. 1. 2011 18:20
Rubrika: Moje články

V pátek 7. 1. 2011 v časných ranních hodinách zemřel R.D. Doc. PhDr. Ing. Miloš Raban, Th.D., farář v Raspenavě a ředitel Mezinárodního centra duchovní obnovy v Hejnicích.

Pohřební mši svatou bude sloužit v pondělí 17. ledna 2011 ve 13.00 hodin v bazilice Panny Marie v Hejnicích litoměřický biskup Mons. Jan Baxant. Po jejím skončení bude tělo zemřelého uloženo v hejnické bazilice.

Requiescat in pace!

Pro mnohé z nás je poutní místo Hejnice blízké nejenom kilometrově, ale i jinak. P. Raban odvedl kus práce... Z ruin udělal nemožné... také v letech 1995 – 2010 působil na Technické univerzitě v Liberci, kde byl v letech 2005  – 2008 jako jediný katolický kněz děkanem. Snad jinde v ČR tomu jinak nebylo a v ateistické litoměřické diecézi, na drsném severu Čech ano... Dále vyučoval až do své nemoci na Univerzitě v Hradci Králové. Dlouhá léta byl také předsedou České společnosti pro katolickou teologii (ČSKT), v letech 1996 - 2003 byl sekretářem Plenárního sněmu katolické církve v České republice. 
R.D. Miloš Raban zemřel dne 7. ledna  2011 po delší těžké nemoci  v brzkých ranních hodinách v liberecké nemocnici.

Ještě, že máme dar víry, víme, že je u Pána... Přes to je i pro mě jeho odchod těžký, ač jsem ho zas tolik neznal, stýkal jsem se s ním od roku 2003. Hodně pro mě znamenal...

 

Díky, otče Rabane... díky za vše!

více zde: http://tisk.cirkev.cz/lide-a-udalosti/zemrel-p-doc-milos-raban/

a také zajímavý článek zde: http://www.christnet.cz/magazin/clanek.asp?clanek=3570

 

Zobrazeno 2738×

Komentáře

Filip Landa

Byl/Je to proste borec. Spolu s nim odesla i cast pameti a tradice poutni hejnicke krajiny... nektere veci, ktere mely spatrit svetlo sveta , se uz zrejme od nikoho nedozvime. No, vlastne dozvime. Tesim se, az si o tom vsem s P. Rabanem popovidam na vecnosti :) http://sasek.signaly.cz/1101/zem-el-p-milo-raban

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková