Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Evropští lidovci o práci dobrovolníků

4. 3. 2011 13:41

3. března se v současné předsednické zemi Evropské unie Maďarsku uskutečnilo zasedání frakce Evropské lidové strany ve Výboru regionů EU. Hlavním tématem jednání byl Evropský rok dobrovolnictví 2011.

 

Jediným českým zástupcem byl 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje a člen Výboru regionů Roman Línek, který význam jednání komentuje: „Většina vystupujících potvrdila, že regiony a města členských zemí EU systematicky podporují sport, aktivní občanství a práci dobrovolníků od skautů až po sociální oblast. Takové přístupy jsou blízké křesťansko-demokratické politice a posilují sociální soudržnost v Evropě.“ Na jednání zazněla slova nejen členů Výboru regionů, ale i europoslanců, představitelů maďarské vlády či ředitelky Asociace dobrovolnických organizací v Evropě Agnes Uhereczky.

 

„Rád jsem prezentoval, že například Pardubický kraj má speciální program pro Evropský rok dobrovolnictví 2011. Jeho cílem je zvýšit společenské hodnocení a pozitivní vnímání práce dobrovolníků. Garantem je krajský radní pro neziskový sektor Pavel Šotola (rovněž člen KDU-ČSL) a zahrnuje jak práci s mládeží, sociálně potřebnými, tak i ekologicky výchovné aktivity,“ říká Roman Línek a dodává: „Velmi mne též zaujal vážně míněný návrh, aby denně ve školách probíhaly alespoň 45 minut trvající sportovní a pohybové aktivity.“

 

Delegaci frakce Evropské lidové strany též v předvečer jednání přijal na svém oficiálním sídle Budském hradě maďarský prezident Pál Schmitt.

Zdroj: http://kdu.cz/Zpravy/Aktualne/2011/Evropsti-lidovci-o-praci-dobrovolniku.aspx

 

Zobrazeno 1148×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková