Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Z deníku bohosloveckého embrya 2 - denní řád

HUráááááááááááááá, konečně se dostávám k tomu, abych zase něco napsal.

Předem děkuji všem, kteří si přečetli kapitolu 1;) http://jenda.signaly.cz/1109/z-deniku-bohosloveckeho-embrya

Od 30. září uplynulo hodně vody. Najeli jsme na běžný život v semináři, což je tento:

Jelikož jsem se na to delší dobu připravoval, tak to poměrně jde. K ranním rozjímaním bych časem rád přidal vtipná videa jak se taky dá rozjímat a jak se rozjímá, když člověk chce rozjímat, ale spánek je silnější;). Ještě, že jsem dostal od Boháčových z Chrudimi knížku od Marka Orko Váchy PROBOUZENÍ. Ani nevěděli jak ji zde upotřebím. Nejhorší je, když omylem sáhnu po knížce Večerní modlitby, to jsem hned tuhej a ani pan rektor mě nevzkřísí a odnášejí mě na nosítkách;).

Čeho si velice vážím je to, že téměř každý čtvrtek je pozván nějaký biskup našich českých diecézích na mši svatou a předtím, nebo potom, se setká se svými bohoslovci. My jsme měli naše setkání s naším novým královéhradeckým biskupem Janem Vokálem měsíc po našem nástupu, tedy 20. října. Bylo to moc pěkné. Někdy třeba napíšu víc, nebo sem dám fotky... anebo jednu sem dám hned;))

(S Mons. Janem Vokálem 20. 10. 2011 - zachycena část královéhradeckých bohoslovců)

Akorát teď jsem vyvolal tu fotku v černé komoře - na záchodě;). (foto: Ondra Špinler)

Byl to pro mě velice silný zážitek, protože je to náš nový biskup, a tak se jednalo o jedno z prvních, pro mnohé první, setkání. Takové osobnější... Měli jsme se představit a odkud jsme. "...a jsem z farnosti Mříčná." Odkud? "Mříčná? No jednodušší pro vás otče biskupe bude, když si zapamatujete, že jsem z Peřimova, kde máme více krav než obyvatel." Veliký smích všech. Potom pan biskup s úsměvem: Opravdu? Já: Ano. Úsměv pana biskupa najednou ztuhl.. až bych řekl zmizel... proč? dozvím se snad na věčnosti;))).

Zde rozpis mší, jak tady zde budou páni biskupové do konce tohoto kalendářního roku. Rok 2012 už také vím, ale ten vám milé děti prozradím až příště... už spíte?? ;) Jé, Mařenka s Pepíkem mají ještě jedno oko otevřené, tak pokračuji...;).

V levém sloupci jsou pražští biskupové, kteří chodí v úterý na mši svatou v 7 h ráno a v pravém sloupci ostatní biskupové, kteří jezdí ve čtvtek na mši svatou na 17.30 h.

Od té doby co jsme se neviděli, milý signálníku, nechybělo měření na rochety a kleriky. Zde fotka z 31. 10. přeměřování klerik. Jak vidíte, už to připomíná trochu kleriku a bohužel to takto bez rukávů nezůstane - hodilo by se to na léto;).

Kolárkové košile a kleriky bychom měli slavnostně obléci asi 7. 12. Co vím. Nazývají to zde tzv. "obláčka".

Na naši pěknou kapli jsem vás upozorňoval už minule: http://81.90.160.106:8081/GTPano/Thakurava/thakurava.html

Představte si, že hned od prvního dne jsme měli zasedací pořádek. Už v červnu jsme museli nahlašovat svou výšku... nevím jestli jsem opravdu tak malý, nebo tak zlobivý, ale jsem v první brázdě;). V první brázdě jsem jediný prvák, takže všichni v klerikách a já ještě v civilu... jak pěst na oko;))). Ale pěstí jsem naštěstí ještě nedostal;). Ne, chodím už taky často v černém ať neprovokuji ve své nové žluté košili...

Je nás tedy 33. Bohu díky!!! Jak vidíte dobře, tak pan rektor a spirituál sedí vzadu a kontrolují jak se chováme... (No není to zas tak uplne pravda, oni se taky potřebují a hlavně chtějí modlit;). Každý z prváku ted byl na pohovoru s otcem rektorem, tak jsem mu říkal, že mě to trochu stresuje, ale tak jsem si o tom popovidali a uz se nebojim, kdyztak mi da - jako v Obecne skole - pres prsty a ja mu reknu: DĚKUJU. ;)

BUBUBU ŘEČTINA TI DÁ NA HUBU;(

Takže v semináři jsem poměrně dost spokojený. Co je pro mě kámen úrazu, a to jsem předpokládal, je ŠKOLA;(. Docházíme vzdálenost pouze dvou pater - né páter;))) - na Katolickou teologickou fakultu. Co mě asi nejvíce trápí jsou dvě staré dámy, které se nazývají ŘEČTINA A LATINA. Naštěstí kromě těchto starých dam poletují po chodbě i slečny, které tady studují jiné obory, tak se to aspon trochu vykompenzuje na zlaty stredni vek;)).

KAŽDOU SOBOTU SE MODLÍME I ZA TEBE!

Co se mi zdá důležité zde zmínit a co mám napsané na svém cáru papíru pracovně nadepsaný: "O čem se chci podělit na signálech.", tak tam je taky tento bod: Totiž každou sobotu, když není jiný program...což bohužel často bývá... tak už to vlastně ani nebudu psát... už to nemá význam, ale má... no tak každou sobotu v 11 h, když je mše svatá, tak při ní pamatujeme na vás všechny, kteří na nás myslíte, modlíte se za nás a jinak nás podporujete, za všechny, kdo podporují seminář modlitbou a finančně apod... CHtel jsem to sem moc napsat, ptz aspon takto citim, ze se vam nejak revanzujeme, krome samozrejme svych osobnich modliteb, ale pri te msi to je fakt sila!!!

Mám chuť psát dál a dál, ale nesmím Tě, muj drahy ctenari, odradit delkou hned ted;). Snad co nejdrive napisu pokracovani;).

Přátelé moji, děkuju opět za podělání se, tedy podělení se s Vámi o tyto pro mě nevšední zážitky a jestli na to máte aspoň trochu nervy, tak se modlete, abych měl co nejdřív čas na další pokračování;).

Krásné, požehnané a radostné dny a zase brzy na viděnou, na slyšenou, na počtenou!

Váš Jenda Lukeš;)+

Zobrazeno 5594×

Komentáře

Michal Řechtáček

Čte se to krásně

Jenda

tak to mam velikou radost;)! díky, moc jsi me potesil, kamarade;)! drž se! +

Zobrazit 19 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková