Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

25 let kněžství P. Josefa Mazury

18. 2. 2012 12:33
Rubrika: Moje články | Štítky: P. Mazura , Žamberk

(Opozděně, ale přece;)))

Když se vysloví jméno pater Josef Mazura, jen málokdo neví o koho se jedná a málokdo se s tímto poutníkem knězem nesetkal a neviděl spolu s ním kus světa, neputoval na promodlená místa apod.

         Otec Josef působil v letech 1986-2000 v Jablonci nad Jizerou a okolních farnostech jak královéhradecké, tak i litoměřické diecéze. Mnoho kostelů opravil, spoustu mší obětavě sloužil, aby každý se mohl setkat s živým Pánem, dělal farní setkání, spolča, zájezdy, navštěvoval rodiny, nemocné, dělal dětské mše, vánoční besídky apod. a velice mu ležela na srdci mládež, budoucnost církve, pro které dělal tzv. letní „puťáky“. Nezapomenutelný a obětavý kněz. Rychlochodce předbíhal, protože co on vše stihl! Já jsem u něj poznal, že překonal požadavek z Bible… Miluje totiž druhé více než sebe.

         Dále působil v Proseči u Skutče a okolí, dále v litoměřické diecézi v Rovensku pod Troskami a okolí a nyní slouží v Ústí nad Labem v části Střekov a spravuje okolní farnosti, spíše jenom rozbořené kostely a má v péči mnoho Romů. 

         Jelikož v červnu 2011 si připomínal 25 let kněžství, chtěl to řádně oslavit. Domluvili jsme se na sobotě 2. července v Žamberku v kostele sv. Václava, kde právě před 25 lety sloužil svoji první mši svatou.

         Musím přiznat, že jako jeden z hlavních organizátorů jsem z toho měl strach, jak to vše dopadne… Naštěstí Pán požehnal počasím, několik obětavých pomocníků také poslal a tak slavnost mohla začít.

         V kostele se sešlo kolem 400 poutníků z celé ČR, ale především z královéhradecké diecéze, z farností, kde otec Josífek působil.

         Kázání bylo osobní a zajímavé jako vždy, takže se jistě dotklo srdcí každého. Při obětním průvodu se přinášely symboly ze života otce Mazury. Po mši byla krátká adorace a potom pohoštění na nádvoří místního zámku. Program dále pokračoval zábavným a vyprávěcím pásmem s oslavencem, nebo byla možnost navštívit poutní místo Neratov.

         Bohu díky za otce Josefa a za všechny, kteří si našli čas a svou účastí ukázali, že si tohoto duchovního OTCE s velkým O a se širokým srdcem opravdu váží. I když jsem spal na tento den asi jenom 2 hodiny, ten večer jsem nemohl usnout jak byl pro mě ten den silný…

         Díky, otče Josefe! a vás všechny prosím o modlitbu za otce, za jeho zdraví a za další sílu a životní elán do jeho služby Bohu a lidem (téměř na celém světě;). AŤ JE PÁN STÁLE S NÍM A AŤ MU ŽEHNÁ!

 Jenda Lukeš

Více fotografií zde: https://www.signaly.cz/fotky/47727/1242598#photo-detail

Jak byl rok knezi, rikal jsem si, ze by bylo zajimave na Signalech psat o "knez roku" - jaky knez v mem zivote kdy pusobil a proc si ho vazim... Bylo by to jiste krasne svedectvi mnoha uzivatelu a i povzbuzeni... Ne, o to, kdo je nejlepsi, ale jak Buh pusobi skrze sve proste sluzebniky...

Zobrazeno 2386×

Komentáře

Jenda

Jak byl rok knezi, rikal jsem si, ze by bylo zajimave na Signalech psat o "knez roku" - jaky knez v mem zivote kdy pusobil a proc si ho vazim... Bylo by to jiste krasne svedectvi mnoha uzivatelu a i povzbuzeni... Ne, o to, kdo je nejlepsi, ale jak Buh pusobi skrze sve proste sluzebniky...

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková