Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Vánoční "turné" Peřimovského kvarteta 2011

18. 2. 2012 12:44

(Jen neco malo, co jsem si vypsal ze sveho "srdecniho";)) deniku;))

Zdá se, že nadpis – turné - chce mluvit o slávě, ale já chci mluvit o neopakovatelných zážitcích, které jsem při tom prožil a nechci si to uchovat jenom v hlavě, protože tam se to neuchová;)). A samozřejmě, že zde napíšu jen zlomeček. Přijměte tedy tento „deníček“, který je psán skoro s dvouměsíčním zpožděním;).

         Ač je to každý rok velice časově náročné – vymyslet a sladit termíny koncertů, na co kývnout, na co už ne, kdy zkoušky, repertoár a samotné koncerty – tak si říkám každý rok, že to má velikou cenu… Věřící to snad povzbudí a pohladí a nevěřících se věřím dotýká sám právě narozený Mesiáš. Chodí jich rok od roku víc a zpívají si s námi písně, které mluví o Tom, kterého většina národa aspoň na Štědrý den příjme do svých domovů… často i nevědomky;).

            Středa 28. 12. 2011 18.00 kostel sv. Kateřiny Alexandrijské ve Mříčné – náš vrchol hned na začátku;). Asi 180 lidí, tedy tolik, kolik přijde do tohoto kostelíka asi vždy po 7 týdnech v roce dohromady. Cítím jako každý rok Pána, že je zde s námi. Přijíždí i přátelé z velké dálky… Chrudim, Rychnov nad Kněžnou, Hradec Králové, Mladá Boleslav,… z vikariátu, ale vidím zde i tváře z obce, které jsou možná poprvé v životě v kostele… Bohu díky! (Zase nemohu usnout, jak to byl silný zážitek.)

          Čtvrtek 29. 12. 2011 16.00 kostel sv. Víta Borovnice – naše premiéra. Očekával jsem do deseti babiček, ale milé překvapení. Asi 50 lidí, z toho cca 15 dětí, mladí a střední generace… Pán zase zaséval a my jsme měli tu čest být u toho a mohli jsme i u toho mrznout – tedy obětovat aspoň něco;). Po koncertě jsme měli ještě pěkné setkání s panem starostou a jeho rodinou.

 Pátek 30. 12. 2011 14.30 SD Jilm Jilemnice, svaz invalidů – již naše druhé vystoupení před tímto publikem. Prodalo se zde nečekaně hodně našich CD;). Inu pokrok se dotýká každého.

 

Kontakt s publikem a obzvlášť dětským, to je moje;))

 Pátek 30. 12. 2011 18.00 Kundratice, sál Obecního domu – již po šesté jsme zavítali do obce spadající pod naši mříčenskou farnost, kde vše krásně připravují a osobně zvou Pavlína Hejsková, Vlasta Kovářová, Jitka Valentová a další. Sál se oproti předchozím rokům zaplnil minimálně o další polovinu. Přibližně 80 posluchačů přišlo prožít – snad pěkný;) – vánoční večer. Hned po koncertě připravila Jitka Valentová s pomocníky občerstvení a letos se téměř skoro všichni zdrželi, takže byla pěkná a milá příležitost s mnoha lidmi ještě popovídat… vždyť s mnohými se vidíme již minimálně po šesté, tak to jsou vlastně „staří známí“, ne?;)

          Děkuji Pánu, že máme možnost již několik let nesedět doma a místo přibírání, hubnout stresem na koncertech;). Děkuji Pánu, že můžeme dělat něco tak velkého…

 S vděčností Jenda Lukeš


Snad s časem přibudou fotky v mé fotogalerii...

Příp fotky zde: http://www.vikariatjilemnice.cz/fotogalerie/26/Vanocni_koncert_Perimovskeho_kvarteta_ve_Mricne

a zde: http://spolco.jilemnicko.cz/fotogalerie/zobraz.php?fotogalerie_id=285


Zobrazeno 1673×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková