Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Zázrak jménem živý růženec spolča

27. 2. 2012 15:59
Rubrika: Moje články | Štítky: živý růženec , růženec

       

 To, že jsem vděčný za naše spolčo, za kraj, kde vyrůstám, to asi každý ví. Jsem vděčný, že žiji v místě, kde nás není málo, aby člověk na prožívání víry nebyl sám, ale ani ne mnoho, aby to byla tradice, ale tak akorát, aby lidé, kteří věří byli opravdoví… Přesto - nejen u nás - vidím jak mnoho lidí chce si určité povinnosti jenom odbýt… Vidím, že někteří by si na spolču jenom povídali a hráli, místo tématka a modlitby… Proto mi přišlo sice pěkné, ale nereálné, když před několik lety přišla za mnou Terka Pourová, že bychom mohli založit živý růženec spolča. Měl jsem z toho sice velikou radost, že někdo s něčím přišel a prý si to klidně vezme i na starost, ale… „Terezko, můžeme se dnes na spolču zeptat, ale nemám s tím dobrou zkušenost, když po někom něco chceš… asi to nedopadne.“ A zázrak se stal. 30. září 2007 posílá Terka mail 20 lidem. 10 kluků a 10 holek se zapojuje do živého růžence spolča, tozn. že denně se pomodlíme všechny 4 růžence!!! Neuvěřitelné. Další zázrak, že tento náš růženec nejen „nezkrachoval“, ale ještě přibírá na kvantitě a tím i věřím na kvalitě. Po více jak roce si zodpovědnost za tuto bohulibou a Mariilibou;) činnost bere Matěj Kraus. V tu chvíli nás je 25, v únoru 2009 již 30. V dubnu 2010 nás je již 40!!! a toto číslo trvá až dodnes. Bohu díky. Denně se tedy pomodlíme 8 růženců a přitom každý z nás jenom jeden desátek.

         Funguje to tak, že na konci předchozího měsíce nám Matěj pošle mail. Dokonce v něm je i jakýsi liturgický úvod jaké památky a mariánské slavnosti si v tom měsíci připomínáme. Dále vždy dva zástupci, kteří určují za co se budeme modlit. V měsíci únoru se modlíme: Prosme Pána za duchovní obrodu života církve, aby dokázala být solí země a světlem dnešního světa.   A druhý úmysl: Prosme Pána za naše rodiny. Ať jsme živým svědectvím křesťanské lásky a ať jsme si vzájemnou oporou v těžkých chvílích. Následuje rozpis, kdo se modlí jaký desátek v tomto měsíci.

         Věřím v sílu modlitby a věřím, že i tímto počinem promodlíváme naše společenství, naši místní církev, náš kraj, naše rodiny, místa, kde pracujeme a studujeme…

         Jenda Lukeš

http://spolco.jilemnicko.cz/

Zobrazeno 2066×

Komentáře

Koňas

Krásné! :-) + To beru...

Jájinka

U nás taky funguje!! ;)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková