Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Na neděli Dobrého Pastýře vyjíždějí bohoslovci do farností ve svých diecézích

         V neděli 29. dubna - na 4. neděli velikonoční – se připomíná tzv. neděle Dobrého Pastýře. Tím končí týden modliteb za duchovní povolání a jak jsem zaznamenal velice zajímavou myšlenku, je velice potřebné se také modlit za rodiny, okolí a lidi kolem těchto „povolaných“, aby jim byli nápomocní a pomohli jim překonat strach, dodali odvahy a dobře je vedli. Aby tito mladí měli kolem sebe dobré duchovní vůdce a aby kolem těchto lidí, kteří slyší hlas Pána, byli lidé, kterým by se mohli svěřit… V dokumentu 13. komnata kardinála Miloslava Vlka, kterou nedávno odvysílala ČT, říká otec kardinál Miloslav, že kvůli tomu, že neměl komu říct to, co cítil, odsouval toto své volání a povolání ke kněžství…

 

bohoslovci z pražského semináře na exercicích v září 2011 na Svaté Hoře

         Seminaristé jedou na tuto neděli, většinou na celý víkend do farností českých a moravských diecézí. V olomouckém semináři se rozdělování ujal vícerektor P. Jiří Kupka. V pražském semináři dal otec rektor seminaristům „volnou ruku“, a tak jsme hledali vhodné farnosti, kde bychom mohli snad místní farní společenství povzbudit a chceme i povzbudit místního duchovního správce a být mu ku pomoci o tomto víkendu. Neměla by to být farnost odkud jsme.

 

V pražském semináři je nás tento rok 33 kluků z pěti českých diecézi a jedeme do farností ve svých diecézích po dvouch až pěti. Navštívíme tedy celkem 10 farností v českých diecézích. Všech pět litoměřických bohoslovců jede do farnosti Litvínov, všichni tři pražští bohoslovci jedou do farnosti Hrádek u Vlašimi, královéhradeckých bohoslovců je 13 a rozdělili se do těchto farností: Rychnov nad Kněžnou, Polička, Studenec u Horek a Česká Třebová, jedna skupinka plzeňských bohoslovců jede do Chebu apod. (Omlouvám se, víc jsem si už nezapamatoval;).

 

V těchto farnostech se budeme účastnit mší svatých, někteří z nás se setkají s farností na faře, někteří se zúčastní společenství mládeže, Večeru mladých ve vikariátu, ministrantských schůzek, dětských setkání, někteří se s farností budou modlit při adoraci, modlitbě breviáře apod.

 

Je před námi pěkný, ale i náročný víkend, budeme vděční i za Vaše modlitby, jsou pro nás moc a moc důležité!!!

    S těmi, s kterými se nesetkáme osobně, bychom chtěli touto cestou poděkovat za Vaši podporu a modlitby!

 

Jenda Lukeš, 1. ročník, královéhradecká diecéze, farnost Mříčná, jilemnický vikariát. Tento víkend farnost Rychnov nad Kněžnou;).

 

PS: Tento víkend snad pomůže mimojiné zmíněným farnostem, aby viděly, že modlitba za duchovní povolání není prázdný pojem, ale pod tímto pojmem se „skrývají“ konkrétní bohoslovečtí „kousci“ a nejen oni;). A že je možná se za ně potřeba modlit více než si mysleli;). 

Zobrazeno 3050×

Komentáře

Krasnazena

Ale Turnov je Litoměřická diecéze, ne?

Jenda

Ano, Turnov je litoměřická. Těsně vedle hradecke, ale je litomericka;))

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková