Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Pražská katedrála plná Ducha svatého, ale i lidí;)

27. 5. 2012 14:28
Rubrika: Moje články

To, že je kostel či katedrála plná Ducha svatého, to kupodivu není výjímka, to jenom my si toho často nevšímáme, ale aby kostel či katedrála byla plná živého chrámu - tj. tvořena z lidí, navíc takových, kteří to myslí opravdově a chtějí přijmout Ducha svatého, chtějí přijmout svátost křesťanské dospělosti, tak takových se dnes na slavnost Seslání Ducha svatého (v neděli 27. května 2012) sešlo v pražské katedrále - a teď se držte;) - 109!!!


Jako bohoslovci chodíme velice často do katedrály, ale dnes byla katedrála plná, že spoustu lidí stálo... to už jsem taky několikrát zažil od října 2011, ale tentokrát tam bylo minimum lidí, kteří by přišli jenom kvůli tomu, že jejich strejda hraje dnes v orchestru a jejich teta tam zpívá...

K 109 muzeme pricist 109 kmotru, spoustu jejich známých, rodiných příslušníků a kamarádů, ... takže katedrála byla opravdu plná...

Byli to lidé z pražské arcidiecéze, převážně z pražských farností, mnoho jich tam bylo jako jediní zastupci farnosti, nekterych treba i 11 z farnosti a najednou jeste k tomu 30 z farnosti sv. Václava v Dejvicích. 

Spousta rodin s malými dětmi... Škoda jen, že se nezazpívala klasická 422 Přijd, o Duchu přesvatý, ale misto toho tam pri samotném obradu zpivali neco na kuru, co nebylo slyset co to je a chvilema jsem myslel, ze je to nejaka lidovka ala mela jsem ja v zahradecce ;(. Navíc to přispělo k tomu, že nejenom jsme se nesjednotili zpěvem v modlitbě, v písni apod, ale že se tam začalo mluvit apod... No není divu, když se z kůru ozývá něco neurčitého;(. Já moc pro tyto koncerty - většinou latinské - při mši nejsem. 

Bohu díky, že víra v našem národě a v Čechách nevymřela zcela, ale že dnes zaplnila pražskou katedrálu...

Deo gratias!

;) +

Zobrazeno 2990×

Komentáře

HelenaH

chápu-vím, že prožívat mši jako "že si tam teda zazpíváme-to co se nám líbí"....je blbě.

JiKu

ViZ: Bohužel tomu nerozumím, takže nemohu ani nesouhlasit.

Zobrazit 71 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková