Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Co extrovert citi po volbach a o co se chce rozdelit;)

12. 1. 2013 18:42

Pár prvních myšlenek;). První blesková analýza;).

Ač prezident v ČR nemá v této době tolik pravomoci, presto nam není jedno kdo to je. Je pro me milym a necekanym překvapením, ze si Karel Schwarzenberg (KS) ziskal tolik volicu a to i mladych a dostává se tak do druhého kola prvních přímých prezidentských voleb!!!

 

Stáří kupředu!

Celkove je zajimave, ze vyhrali dva postarsi panove, vlastne dva nejstarší kandidati, coz je pro me prekvapeni. Osobne mi to zas tak nevadi, jen me to překvapuje, ptz když se zvoli takto stary papez, tak se zda, co blázníme v církvi, na stary kolena takto nekoho votravovat;). Tady je rozdil v tom, ze oni do toho sli dobrovolne a lide ukazali, ze si vazi zkusenosti zivota…. Mile me to prekvapilo, ptz se mi často zda, jak temito ctnostmi společnost opovrhuje… Ale osobne me jich lito, ze (snad Karel;)) prozije takto aktivne svou „predosmdesatku“.

 

Proč Zemana volí i katolíci?

Ještě jsem na toto nedostal odpověď a moc a moc me to překvapuje a mrzí… i co první řekl ve svém projevu, tak tam nechybely urážky a samozrejme kritika církevních restituci apod. Co na nem verici mají?

 

Proč Zemana volí lidi obecne?

Jedine co me napada… odpověď asi vice jak 20% volicu… nasimi prezidenty byl Havel, Klaus a ted by jim mel byt Zeman, ptz tam nejak zapada… Je zajimave, ze se Zemanovci nemá téměř zadny uspech a tady ano… Je sice tento boj vice o osobnostech, ale prekvapeni to pro me je…

 

Média a průzkumy udělali své ;(

To mě hodně mrzí… i proto podle me ziskal tolik hlasu Zeman, ptz ho tam vysvihli media… Proto Zuzana Roithová (ZR), která měla podle me sanci minimálně na 10-15% ziskala jenom 5%. Škoda, ze se toho tech cca 10% volicu zaleklo;(. Přesto děkuji mnohým, kteří neudelali co mnoho lidi a hlas jí dali… Díky;)! Osobne jsem veril, ze stejne jako ted Karel prekvapil, mohla by i Zuzana prekvapit a to i postupem do 2. kola, nebot ve ctvrtecni debate na CT dopadla velice dobre.

(dle reakcí diváků ve čtvrtečním vysílání OVM je nečekaně černým koněm voleb překvapivě Zuzana Roithová, která má nejmenší podíl negativních reakcí a nejvyšší podíl reakcí souhlasných.  http://aktualne.centrum.cz/prezidentske-volby/clanek.phtml?id=768350

 

Media na druhou stranu zase pomohli mozna tomu, aby Fischer se nedostal do 2. kola.

 

Zdá se, ze neuveritelne Facebook motivoval mnoho mladých lidi k volbe Karla…

 

Proč naše republika nechce změnu v podobě ženy a nefandí více ženám?

 Když jsem poprve videl plakat ZR, zvolte první prezidentku CR, zdalo se mi, ze preci na to uslyší min. skoro všechny zeny;))… zajimave, ze zrovnopraveni zen u nas není asi tak velke téma jak se zdá a mnoho zen asi dostal Karel na svůj motylek;)?

 

Karel Schwarzenberg

Osobne ho budu urcite volit v druhem kole. Myslim si, ze je to snad dobry clovek. Mrzi me samozrejme jeho vysoky vek, který je podle me az nezdravy na tak vrcholnou funkci… Videl jsem zabery z tiskove konference kolem 15., 16. h …. Je to dobry clovek, je to dobry clovek.. to si musim rikat, ptz jinak prezident CR, který neumi sklonovat a poradne se vyjádřit cesky… Pusobilo to na me jako komedie… rád se smeju, ale nevim jestli se to hodi i tady…

 

Snad ho kvuli tomu nevolilo tolik mladych lidi spolecne s Franzem, abychom nemeli komedianta na Hrade….? Snad to nebylo jako určitý protest? U Franze asi ano… Ziskal pro me prekvapive hodne procent, ale mozna opet ta media, která mu davala sanci…

 

Karel dokaze stahnout lidi… uz jenom to, ze mu hodne lidi říká: „Karle“… pritom se to zda tak nezdvorile nekomu takto tykat…

 

Chce vest naší vlast k dobru a verim i k Dobru;). A toto mu opravdu věřím, že se o to bude snazit. I když nekdy nez na něco zareaguje…

V Praze dokonce ziskal „Karel“ 43% a v mnoha okrscich Prahy dokonce kolem 50%. Naopak zase v Moravskoslezském kraji pouhých 14,77%, kde by byl na ctvrtem miste a na prvnim tam je Zeman 28,77% (zde prip odkaz)

Zdá se, ze mu i mnoho věci lide odpusti, proste ho zerou;). Je i zajimave, ze jeho obliba stoupla nejak v poslední době… cim to?;)

KS také prohlásil, ze Zeman je uz minulosti…

 

Myslim si, ze ma velkou sanci „pan kníže“ v druhem kole…. Ale nebylo by dobře zustat sedet doma.

 Zase by se například ze statistik mohlo zdat, ze ma vetsi oporu Zeman. V 8 krajich zvítězil zeman a jenom v 6 schwarzenberg. V okresech ještě markantnejsi, ale ve velkých mestech vyhrava 10:3 schwarzenberg.

Cela morava se i vice hlasi k Zemanovi, ale je mozne ze to vitezstvi je tam také tesne… Na Morave se asi ještě vice projevuje nesouhlas s asociálními balíčky… A to mozna i mnoho lidi odrazuje k tomu, aby Schw. volili v druhem kole…

 

Krajane v cizine - 7200 lidi se prihlasilo… nadpoloviční většina volila schwarz

 

Bude se snazit, jak říká, aby u nas zavladli opet lepsi casy… ale i realisticky upozorňuje, ze raj na zemi to hned nemuze byt;).

Peníze hraji velkou roli….

Jak i kandidati dopadnou a dopadli, hraje bohužel i velkou roli financni stranka strany, kandidatu a sponzoru… Jak nejak takto rekla dobře Tatana Fischerová: „Tyto funkce budou delat jenom mocni, kteří mají peníze…“ To samozrejme sehralo i svou roli u ní a i u Zuzany Roithové.

 

Volební účast

Je milé jaký velký zájem měli občané ČR. Je to moc dobře.

 

Eurohujer schwarzenberg

To prohlasila bobosikova, která nastesti ziskala jen 2,39%. Jak si konkretne vysvětlujete tuto jeji urážku?

 

Ostatní

Je zajimave, ze komuniste nemeli svého kandidata a ze kandidáta ODS podporilo tak malo lidi… byl asi opravdu hodne slabý…

Závěr

Beru jako uspech, ze dobrý clovek (Karel) je na druhem, téměř na prvnim miste, i když si porad myslim, ze ho volilo hodne mladych lidi a nevedelo ani proc;)), ale proste na FB to je IN;)!

 

V těchto dnech je to proste fenomén a pro nas narod je uspech, ze někdo takovy jako Karel se dostal do 2. kola a ma snad i velkou sanci se stat prezidentem naší republiky…

 

Je to uspech, ze dobry clovek v nasem narode temer zvítězil…

 

Svěřme to Pánu…

 

Všemohoucí věčný Bože, 
na přímluvu svatého Václava, 
dědice české země, 
přijmi naše prosby za ty, 
kteří nám vládnou:

dej jim ducha moudrosti a prozíravosti; 
ať respektují Tvůj spravedlivý řád, 
hájí lidskou důstojnost
a život každého člověka
od početí až do přirozené smrti;

ať podporují zdravou rodinu
založenou na celoživotním
věrném svazku muže a ženy;

ať poctivě spravují svěřený majetek
a svým jednáním dávají
dobrý příklad celé společnosti;

ať jsou zodpovědní vůči dalším generacím,
probouzejí touhu po dětech
a jejich dobré výchově.

Nás pak naplňuj Svatým Duchem
a veď ke svědomitosti,
abychom svým životem přispívali
ke šťastné budoucnosti národa
a zodpovědně rozhodovali.

O to prosíme skrze Krista,
našeho Pána.
Amen.

Zobrazeno 2735×

Komentáře

AnežkaZ

Jeden (něvěřící) známý, který věděl, že podporuji Roithovou, mi v době voleb řekl, že dal hlas Karlovi a doufá, že se dostane do 2.kola a převálcuje Zemana! Nedokáže si představit, že by byl na Hradě někdo takový.. A že Roithovou bude rád volit za těch 5 let, až Karel bude starý a podruhé do kandidatury už nepůjde.. To mě potěšilo!:) Věřím, že spoustu nevěřících lidí má vůči člověku kandidujícímu za KDU předsudky už kvůli straně.. Ale na druhou stranu ZR nebyla do této doby těm nevěřícím tak známá a (možná naivně) si tak trochu myslím, že by se mohla probojovat příště!;)

HelenaH

já myslím, že přesně takto nás uvažovalo víc Anežko☺Včetně toho, že paní Roithovou zkusíme zvolit příště. Ale -( odkaz z Wikipedie-Za jeho působení byla v roce 1998 uzavřena Opoziční smlouva s ODS, za jejíhož trvání došlo podle dokumentárního filmu Vládneme, nerušit (natočeného dle stejnojmenné knihy Erika Taberyho) k poklesu politické kultury, zvýšení míry korupce, k výhrůžkám"...atd.atd.) já osobně si návrat takového člověka do politiky-a do funkce prezidenta-nepřeju.

Zobrazit 44 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková