Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

modlitba Králi nebeský

26. 2. 2013 12:27
Rubrika: Modlitby | Štítky: modlitba

Krátká, pěkná a zajímavá modlitba k Duchu svatému z východu, kterou spolubratr umí pěkně zpívat:

Králi nebeský

Králi nebeský, Utěšiteli, Duchu pravdy,
jenž jsi všudypřítomný a vše naplňuješ
poklade blaha a dárce života, 
přijď a usídliž se v nás
a očistiž nás ode vší skvrny,
spasiž, dobrotivý, duše naše.


************************************************

Tak zní nejrozšířenější pravoslavná modlitba k Duchu svatému. Bez ní se nikdy nic důležitějšího nezačíná ani v církvi ani ve světě. V církvi je to modlitba, která uvádí do každé modlitby, protože každá pravá modlitba se rozvíjí v dechu Ducha. "Duch nám přichází na pomoc v naší slabosti. Vždyť ani nevíme, oč se máme vlastně modlit. A tu sám Duch se za nás přimlouvá vzdechy, které nelze vyjádřit"(Řím 8,26)

Kristus totiž žije v Duchu svatém a udílí nám ho. Místem, odkud toto sdílení tryská nebo kapku po kapce vyvěrá, je Kristovo tělo, církev. Ježíšovo pomazání, pomazání jeho těla, pomazává i jednotlivé údy, kristifikuje je, činí z nich národ proroků. V den, který symbolicky popisují Skutky apoštolské, letnice začaly, ale neomezují se jen na něj. Pokračují, rozvíjejí se i skrývají, hned oslnivě a hned zase pod povrchem připravují a přejímají eucharistii a v eucharistických lidech návrat všech věcí v Krista.

http://www.pravoslavnaolomouc.cz/ODK/MODL/MODL.HTM

Zobrazeno 2487×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková