Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Neděle Božího milosrdenství - Korunka k Božímu milosrdenství

Jelikož se mi zdá, že se o Božím milosrdenství málo mluví a málo lidí se modlí tuto modlitbu, natož společenství, přede mší, po mši apod, tak přikládám několik informací a samotnou modlitbu.

Korunka k Božímu milosrdenství

Korunku nadiktoval Pán Ježíš sestře Faustině ve Vilně 13.-14. září 1935 jako modlitbu na utišení a zmírněním Božího hněvu.

Když se modlíme tuto Korunku, obětujeme Bohu Otci „Tělo a Krev, Duši a Božství" Ježíše Krista a současně prosíme „o milosrdenství pro nás a pro celý svět".

Svátek Božího milosrdenství

V roce 1931 řekl Pán Ježíš sestře Faustině: „Přeji si, aby byl ustanoven svátek Milosrdenství." 

Svatý Otec Jan Pavel II. ustanovil tento svátek dne 30. dubna 2000, v den, kdy pro­hlásil blahoslavenou sestru Faustinu za svatou. Svátek Božího milosrdenství se bude slavit vždy první neděli po Velikonocích. Tento svátek je dnem velkých milostí pro všechny lidi.


Sám Pán Ježíš o něm říká sestře Faustině: V jistou chvílí jsem uslyšela tato slova:  „Dcero má, říkej celému světu o mém nesmírném milosrdenství.
V tento den je otevřeno nitro mého milosrdenství; celé moře milostí vylévám do duší, které se ke zdroji mého milosrdenství přiblíží.“

Obraz milosrdného Ježíše

(Obraz Božího milosrdenství)



Jeho podoba byla zjevena ve vizi, kterou měla sestra Faustina 22. února 1931 v cele Plockého kláštera. Pro tento obraz Krista jsou charakteristické dva paprsky.  Světlý paprsek představuje vodu, která omilostňuje duše, červený paprsek znamená krev, která je životem duše.

 

Korunka k Božímu milosrdenství


Modlí se na obyčejném růženci obdobně jako růženec k Panně Marii.
Na začátku:

Otče náš…, Zdrávas Maria… a Věřím v Boha…

Na zrnkách Otčenáše (1x):

Věčný Otče, obětuji Ti Tělo a Krev, Duši a Božství Tvého nejmilejšího Syna a našeho Pána Ježíše Krista na smír za hříchy naše i celého světa.

Na zrnkách Zdrávasu (10x):

Pro Jeho bolestné utrpení buď milosrdný k nám i k celému světu.

Na konci (3x):

Svatý Bože, Svatý Silný, Svatý nesmrtelný, smiluj se nad námi a nad celým světem.

Zobrazeno 7154×

Komentáře

KaterinaMarie

Nechme to na Bohu a Panně Marii, jaké naše modlitby vyslyší, přijmou, uznají....Více se s tím netrap. Modlíš-li se s láskou a v dobrém, tak je modlitba vždycky platná a cenná...Už jen v tom, že i při takové "pomotané" korunce se zcela určitě setkáš s Milosrdným Ježíšem!!! ;-)

KaterinaMarie

Doufám, že nevadí, jak jsem se tu rozepsala! Je to jenom můj názor a můj pohled na věc, přeberte si to jak jen uznáte za vhodné, rozhodně nechci někomu něco vnucovat nebo něco naopak vyvracet. Jen jsem si myslela, že třeba ještě jinší názor může pomoct podívat se na celé téma zase z jinšího úhlu pohledu. Myslím všechno jen v dobrém, tak snad jsem se nikoho nedotkla nebo snad jsem tu nevnesla ještě větší chaos. B-)

Zobrazit 23 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková