Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Chcete tedy žít ve svobodě dětí Božích, a zříkáte se proto hříchu?

Zdá se mi, že se málo zdůrazňuje, ze postní doba má být přípravou na obnovu křestního vyznání o velikonoční vigilii o sobotní noci. Sice říkáme 3x ano a 3x věřím, ale víme vůbec na jakou otázku to říkáme?

Většina z nás byla pokřtěna již v dětství, a tak si ani mnohé věci neuvědomujeme. Máme před sebou 6 týdnů, otázek je také 6, tak pojďme rozjímat vždy v jednom týdnu nad jednou otázkou.

OBNOVA KŘESTNÍHO VYZNÁNÍ NA VELIKONOČNÍ VIGILII

My všichni máme účast na Kristově vítězství nad smrtí: Neboť křtem jsme byli spolu s Kristem pohřbeni, abychom s Kristem vstali k novému životu. Proto nyní vykonejme to, nač jsme se čtyřicet dní připravovali, a obnovme své křestní vyznání: Zřekněme se ducha zla a vyznejme víru v Krista Ježíše, zřekněme se hříchu a slibme, že chceme sloužit Bohu v jeho svaté církvi.

Kněz:

Chcete tedy žít ve svobodě dětí Božích, a zříkáte se proto hříchu?


Všichni: Ano.

Pěkný postní týden s jednou větou;)!

Roztomilé mimi, co? Zdá se, že už všemu rozumí;) Anebo flegmaticky říká: "Snad tu studenou vodu nechceš na mě všechnu vylejt;)."

Zobrazeno 2624×

Komentáře

suposlav

organo: ten pohled mě taky zaujal, ještě navíc když to Jeník tak příhodně okomentoval :-)

Jenda

jinak bych sem takovou fotku nedaval, kdyby nebyla zajimava;))

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková