Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Neděle Dobrého Pastýře – bohoslovci se rozjeli po diecézi

K 4. neděli velikonoční patří modlitby za nová duchovní povolání, a tak je dobrým zvykem, že bohoslovci vyjíždějí do farností ve svých diecézích. Ani letos tomu nebylo jinak. Osm bohoslovců, kteří studují v Praze na Katolické teologické fakultě za královéhradeckou diecézi a žijí zde v kněžském semináři se vydali do čtyřech farností naší diecéze o víkendu 9.-11. května 2014.

     Farnost Žamberk, Vysoké Mýto, Proseč u Skutče a Černilov letos přijali nabídku bohoslovců. Bohoslovci navštívili tedy čtyři kněze a jimi spravované farnosti. Seminaristé tak udělali čtyři skupinky po dvou bohoslovcích.

Ze mše u kapličky v obci Libecina.

     Jan Lukeš a Petr Zadina navštívili farnost Proseč u Skutče. Místní duchovní správce P. Zdeněk Mach je také vikariátním kaplanem pro mládež chrudimského vikariátu, tak toto víkendové setkání začalo již v pátek 9. května s mladými z vikariátu na Hoješíně u Seče u školských sester sv. Františka.

     V sobotu byla hlavní náplň dne pracovní brigáda, pomoc sestrám. Dívky plely zahrady, chodníky, pracovaly na zahradě apod. a kluci odjeli s P. Pavlem Jägrem přebírat staré knihy na faru do Bojanova. P. Zdeněk Mach a Jan Lukeš se chopili místních sekacích strojů a sekali trávu u sester kolem kláštera a v sadu.

     Neděli 11. května bohoslovci prožili spolu s P. Zdeňkem Machem na čtyřech mších svatých. V 8h v Proseči u Skutče, v 9.30 v Nových Hradech, v 11h v Perálci a ve 14h venku u kapličky v Libecině. Tato mše svatá byla zakončena májovou pobožností. Ač bylo celý den pod mrakem a po poledni začalo pršet, při mši svaté „ani nekáplo“. „Po mši jsme se přesunuli domů k jedné rodině, kde jsme se neformálně setkali s farníky. Bylo to velice přijemné.“ Liboval si bohoslovec Jan Lukeš.

     V 16:30 pak ještě čekala bohoslovce beseda s farníky na faře v Proseči u Skutče, které se zúčastnilo více jak 20 lidí.

Tento víkend je vždy posilou a povzbuzením bohoslovců, když mohou poznat kus diecéze a lidi a kněze v ní a vidí službu kněze zblízka.

Jenda Lukeš

 Fotky najdete zde:

https://www.signaly.cz/fotky/59738

https://www.signaly.cz/fotky/59691

Společná fotka všech pracantů v sobotu 10. května 2014 na Hoješíně.

Zobrazeno 3143×

Komentáře

Pavel Husák (yetti)

Myslel jsem to jinak. Laikové budou vést společenství a jednou za čas k nim přijede kněz a odslouží mši.

Jenda

Takto je v mnoha zemich, kde maji mse napriklad jenom jednou za rok pro nedostatek knezi. my Bohu diky mame jeste dostatek knezi, hodne aut, tak neni problem par kilometru nekam dojet.

Zobrazit 13 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková