Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Pětatřicátý Peřimovský táborák

Již po osmé se na konci června ve Mříčné rozezněly zvony, aby pozvaly všechny, kteří chtěli zahájit táborák slavnostní mší svatou.

 

I když to tak okolo osmnácté hodiny nevypadalo, tak se kostelní lavice postupně plnily, až jsme vytvořili poměrně početné společenství.  Mši sloužil p. Mariusz Robak z Pecky, vikariátní kaplan pro mládež vikariátu Jilemnice a Jičín, který velmi pěkně kázal o důležitosti takovýchto setkání. Po mši jsme se přesunuli na louku nad peřimovským statkem rodiny Válkových.

Na úvod jsme se pomodlili Korunku k Božímu milosrdenství, kterou nám okomentovaly řádové sestry ze Dvora Králové, které mají tuto modlitbu obzvlášť dobře promodlenou:). Pak následovaly vtipné scénky a hlavní téma - o životě a poslání Kongregace sester Matky Božího milosrdenství. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavých věcí, sestry zvládaly výborně odpovídat na všechny naše dotazy. Nechyběly ani vtipné dotazy: „Jak vypadají plavky řádových sester“, či „Jestli mají sestry verze hábitu na léto a na zimu.“

Po témátku (vlastně už i při něm) se pojídaly špekáčky a další dobroty. Bylo také dostatek prostoru pro popovídání s ostatními „táborníky“. Když už se setmělo, svolali jsme se k závěrečnému slovíčku a modlitbě. I když celý večer hrozil déšť, počasí se nad námi slitovalo a spustilo trochu vody až při závěrečném pozdravu. Většina z nás proto hned vyběhla do aut a odjížděla do svých domovů.

Díky Bohu a všem, kteří se na celé akci jakkoliv podíleli, protože věřím, že právě díky takovým chvílím může člověk lépe zapouštět kořeny své víry.

Ilustrační foto.

Zapálení Peřimovského táboráku 
• více fotografií na stránkách spolča Vavřineček •

nebo na stránkách vikariátu 
 

 Autor: Zdíška Lukešová

Zobrazeno 1237×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková