Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Každý máme svého anděla strážného

2. 10. 2014 10:44
Rubrika: Moje články | Štítky: anděl strážný

Kolikrát za rok si vzpomeneme, že každý máme svého anděla strážného? Taková pocta, že ho každý máme... Měli bychom s ním komunikovat denně, když už máme tu čest ho mít;)!

Svým andělům vydal o tobě příkaz, aby tě střežili na všech tvých cestách. Jakou úctu mají v tobě vyvolávat tato slova, jakou oddanost vzbuzovat, jakou důvěru ti dodávat! Úctu k jejich přítomnosti, oddanost za jejich laskavou péči, důvěru v jejich ochranu. Jsou tedy s tebou, aby ti pomáhali, jsou nejen s tebou, ale i pro tebe. Jsou s tebou, aby tě chránili, jsou s tebou, aby ti prospívali. A třebaže Bůh jim to přikázal, přece ani jim nesmíme být nevděční: vždyť oni ho poslouchají s tak velikou láskou a my jejich pomoc tak potřebujeme. 

Buďme proto k těmto ochráncům plní oddanosti a vděčnosti; splácejme jim jejich lásku a uctívejme je, jak jen můžeme a máme. Celou svou lásku a úctu však projevujme tomu, od něhož jak oni, tak i my máme všechnu schopnost prokazovat úctu a lásku, i všechno, čím si lásku a úctu zasloužíme. 
     

 Ale i když jsme tak malí a zbývá nám tak velká cesta, a nejen velká, ale i tak nebezpečná, proč bychom se báli, když máme takové ochránce? Ti, kteří nás střeží na všech našich cestách, nemohou být přemoženi ani svedeni na scestí, tím méně pak mohou sami z pravé cesty svést. Jsou věrní, moudří a mocní. Proč bychom se měli třást? Jen je následujme, držme se jich a přebývejme pod ochranou Boha, Pána nebes.

(z kázání svatého Bernarda, opata)


"Hle, já posílám před tebou anděla, aby tě chránil na cestě a přivedl tě na místo, které jsem určil. Cti ho a poslouchej jeho hlas." (Ex 23, 20-21)

Zobrazeno 2453×

Komentáře

martina007

Pamatuji si na svou jedinou dopravní nehodu, co jsem zažila v dětství, stala se nám právě při modlitbě Anděle Boží a s Boží pomocí a pomocí anděla strážného dopadla špatně jen pro auto...

martina007

@Jenda Díky Vám, otče, už budu denně pamatovat na svého anděla strážného. Přijde mi to převedeno do lidské formy podobné s poděkováním, tedy jako bych poděkovala za nějaké dobré služby buď vedoucímu pracovníkovi, což jistě potěší a nebo vedoucímu i jeho podřízenému, což potěší dvojnásob. A prosit o pomoc bychom měli také oba.

Zobrazit 14 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková