Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

KDYŽ VÁM NĚKDO ŘEKNE, ŽE JSTE VŮL, TAK JÁSEJTE…

9. 1. 2015 10:12
  • Celý žívot jsem se učil, a přece jsem propadl (1994)
  • Byl jsem nablízku (1996)
  • Mám tolik práce, že si jdu raději lehnout (1997)
  • Takový podraz od Pána Boha jsem nečekal (1999)

Tento pribeh je  z knihy Celý život jsem se učil, a přece jsem propadl – na kazatelne tak horlive kazal az jak dupnul, tak se propadl;))

 

Jeden  z  mých  dobrých  přátel  mi  s  nadsázkou a v duchu optimismu řekl asi toto: „Pane faráři, když vám někdo řekne, že jste vůl, pak jásejte a plesejte, dobře  vás  nezná,  kdyby  vás  lépe  znal,  řekl  by dvojnásobný  vůl.“  Dávám  mu  za pravdu.  Úsudky druhých  totiž  mohou  být  zcela  falešné.  A  pak  – slovo vůl dnes vlastně skoro nic neznamená; mladí lidé  se  tak  oslovují  na  potkání.  Věta  „Pan  učitel  je vůl“,  už  skoro  nikoho  nezarazí.  Znamená  to  třeba jen to, že dává úkoly a chce, aby se žáci učili.

Já bych ale  volem chtěl doopravdy být. Abych totiž měl blízko k jesličkám, abych mohl na  malého Ježíše  v jeslích  dýchat  a  tak  jej  zahřívat.  To  je něco záviděníhodného  a  vznešeného.  V  tomto smyslu  bych byl rád  dvojnásobným  volem a  ještě i oslem. Ten byl také u jesliček. K  jesličkám  nenajdou  cestu  totiž  jen  zcela rozumní lidé. Mnozí mají dokonce už tolik rozumu, že se  nehodí  už  vůbec k ničemu.  Člověka opravdu nic nesmí rozházet. Zvláště tenkrát ne, když slyší takovou chválu, jako jsem ji slyšel já. Ono je někdy vskutku krásnější být zařazen mezi voly a osly než mezi určité lidi.

K tomu mohu dodat už jenom jediné přání: Buďme VOLY;)!!!

Zobrazeno 3824×

Komentáře

Jenda

To je dar takto umet psat, ale je mi to hodne blizky. A P. Barhon taky dobry;). Bohu diky za tyto poklady cirkve;)).

Jenda

no vidis jak jsi sikovna. jindy podle me ty chyby nedelas;).

Zobrazit 15 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková