Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Jáhenské svěcení Petra Konopíka v Klenčí pod Čerchovem v neděli 22. 2. 2015 - FOTKY

V neděli 22. února se vydal skoro celý pražský seminář = 20 bohoslovců z pěti českých diecézí na velkou slavnost svého spolubratra Péti.

Bylo to o to krasnejsi, ze Peta to mel fakt vybojovane...

Cesta ke svěcení je často nekonečná, přes různé překázky, nepochopitelné NE apod...

Otec biskup František Radkovský udělil dne 22. února 2015 jáhenské svěcení Petru Konopíkovi. Bohoslužba začala v 15.00 hodin v zaplněném kostele sv. Martina v Klenčí pod Čerchovem a byla pro celou farnost velkou slavností.

Petr Konopík (*1984) pochází z Klenčí pod Čerchovem a má dva sourozence. Před nástupem do kněžského semináře v Praze studoval na Středním odborném učilišti v Domažlicích obor dřevařská a nábytkářská výroba, pak pracoval čtyři roky v kovovýrobě jako lakýrník. Následně si kvůli studiu v semináři doplnil středoškolské vzdělání.

K jáhenské službě byl ustanoven do farnosti Cheb.

Péťa je konečně šťastný a vítá nás z okna jejich "chaloupky". Jak mi říkal nekolik dni predtim do telefonu - ze se tesi jako malé dítě;).

Pro nás bohoslovce měl Péťa připravené slavnostní uvítání;). Nechyběly chodské kroje.

Kostel sv. Martina zažije co ještě nezažil;). Davy přicházejí prožít tuto slavnost s Péťou a s celou církví.

Dále používám fotky z webu plzenske dieceze (viz odkaz dole). Dekuji za uzasne fotky jako pamatku na tento krasny a nevsedni zazitek;).

Krojovaní udělali Petovi jiste velikou radost;)!

Měl jsem tu čest se motat kolem kadidla;).

Velký a slavný průvod od fary

Z fotky není videt jak to bylo narváno, obzvlast vzadu.

Tak tento knez me vzdy svym zjevem zaujal na celostatnich setkanich mladeze. Nedavno jsem zjistil, ze je z Petovy farnosti. Týpek, co?;)

Narváno až "na půdu" ;)

V zemi věrných Chodů;).

V

Prostrace a litanie ke všem svatým.

Toto prohlasil pan biskup: "Máme nového jáhna katolické církve, plzenské dieceze;). Zatleskejme..." krasny, moc se mi to libilo, chtelo se mi tleskat;)) Dekovat Panu a Petovi za to, ze to nevzdal, ze skolu, ktera mu nesla jako mne, vybojoval, za jeho houzevnatost.

Poděkování rodině.

 

A pak jsme slavili a ja se mušil hned seznámit s jednou echt chodskou věřící rodinou;). 

Bohu díky za tuto slavnost, kterou jsme s Péťou mohli prožít a bylo to o to krasnejsi, ze to nebylo jen tak, ale ze to byl boj a Peta ho vyhrál...

Další foto zde: http://www.bip.cz/informujeme/fotogalerie/?album=10&gallery=51

a ještě zde fotky na stránkách Péťovi farnosti: http://www.farnostklenci.cz/index.php?option=com_morfeoshow&task=view&gallery=9&Itemid=84

Zobrazeno 4012×

Komentáře

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková