Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Příští víkend se rozjedou bohoslovci po svých diecézích - neděle Dobrého Pastýře se blíží;)!

Příští neděle, 4. neděle velikonoční, je nedělí Dobrého Pastýře, kdy končí týden modliteb za duchovní povolání a je sbírka na provoz pražského semináře - na bohoslovce příslušných diecézích.

 V roce 2012 v Rychnově nad Kněžnou - 1. ročník.

Tento víkend mám vždy moc rád;) a těším se na něj;).

V pražském semináři momentálně bydlí, studuje a formuje se 24 bohoslovců z pěti českých diecézí (Hradec Králové - 7, Praha - 8, Česke Budějovice - 4, Plzeň - 3 a Litoměřice - 2).

Každoročně tento víkend bohoslovci vyjíždějí do farností ve svých diecézích, což je pro většinu z nich radostí a milou změnou.

Naše, královéhradecká, diecéze má nyní 15 bohoslovců: 7 seminaristů v Praze, 4 v Římě a 4 v nultém ročníku - v Teologickém konviktu v Olomouci. 

Sedm bohoslovců z Prahy se rozdělilo do třech farností losem: Jablonec nad Jizerou, Světlá nad Sázavou a Koclířov, kde budou trávit víkend s kněžími a farníky.

Já jsem si vylosoval farnost Světlá nad Sázavou, vikariát Humpolec.

V roce 2012 v Rychnově nad Kněžnou.

Za poslední tři roky se nám podařilo navštívit 13 farností, kde žije kněz a poznat samozřejmě i další jejich farnosti, které spravují. Snažíme se, aby to bylo nějak rovnoměrné, tak ze 14 našich vikariátů jsme jich navštívili již 12. Chybí už jenom dva a to: vikariát Humpolec, který navštívíme letos a vikariát Kutná Hora – Poděbrady, který se nám snad podaří navštívit příští rok. V některých vikariátech jsme tedy byli již dvakrát a samozřejmě vždy v jiné farnosti.

Těšíme se na víkend mezi lidmi a s lidmi;)!

Na provoz semináře v naší diecézi kromě diecézní sbírky přispívají také dva velké dary ze zahraničí: krajané  z USA  a  nadace  z  Dublinu, dále další jednotlivé dary od různých dárců z diecéze a potom dary kněží, kteří požádali o pravidelné srážky z platu.

Děkujeme!

Fotky a články z minulých let najdete například ZDE nebo TADY nebo další ZDE

V roce 2012 Rychnov nad Kněžnou - 1. ročník.

 

Už jsem si ani nepamatoval, že mám takovouto památeční fotku s Žábou, tehdy ještě se Žabičkou;)).

V roce 2013 Broumov - 2. ročník.

V roce 2014 Proseč u Skutče - 3. ročník.

a Hoješín

Fotky a články z minulých let najdete například ZDE nebo TADY nebo další ZDE

Zobrazeno 2731×

Komentáře

Ajus

Jů, tam máme s Mildou rodinu :-). Je tam hezky, tak si to tam moc užij! :)

Jenda

K Jane: Moc diky;)!

k s. Doubravce: viz clanek: snazime se jezdit vsude mozne a ve Dvoře nedávno bohoslovci byli a odkud je zrovna bohoslovec, coz zrovna je;)), tak tam se nejezdí....

K Ajus: wau;)! to jo, krásná Vysočina;), hodně lidí v kostele, pěkný kraj..

Zobrazit 15 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková