Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Kněz Orko Vácha: Pro člověka v celibátu je důležité mít vedle sebe ženu, hodně svatých to tak mělo

25. 2. 2016 15:39
Rubrika: Moje články | Štítky: Vácha , celibát , kněžství , žena , ženy

Asi mnozí jste viděli tento rozhovor? Co na něj říkáte? Ja myslím, že je Vácha dobrý, ne? Musí to být náročné mluvit takto na živo...

Odkaz na video kliknutím na obrázek.

Kněz Orko Vácha: Pro člověka v celibátu je důležité mít vedle sebe ženu, hodně svatých to tak mělo

Zobrazeno 5467×

Komentáře

zasebepp

Nicmene se to parkrat preklopilo do velmi osobnich hovoru, kupodivu byli velmi sdilni, jako kdyby byli radi, ze je nekdo posloucha se zajmem (to je zrejme i u Vachy, takove veci patri do rozhovoru kneze a jeho zpovednika, ne pred prevazne ateisticke divaky DVTV, ten zpovednik, pokud je dobry, mu pomuze, u divaku vzbudi maximalne litost). A presne takhle to vypadalo. Vyhasli, asi i nestastni, jinak treba i dobre fungujici ve farnostech, ale neschopni zpracovat sve trapeni a nejak produktivne jej pretvorit. Prislo mi, ze jim chybi takove vnitrni stesti z toho, jak ziji sve povolani, z toho, jaka moc jim byla sverena. Jako kdyby ten pramen byl vyschly. Tam byl koren problemu, vsechno ostatni, od sexu pres alkohol po hromadeni hmotnych statku, byl jen unik.

zasebepp

Ok, nechci byt prehnane osobni, odvodila jsem z toho, ze: 1) kazdy knez by mel mit dobreho kamarada kneze, ktery ale neni kamarad ve smyslu "pochlebovac", "ja na brachu, bracha na me", ale cloveka, ktery v pripade potreby umi i bouchnout do stolu a byt neprijemne uprimny, ale zaroven si udela cas a umi naslouchat, aby se nemuseli ventilovat Veselovskemu a holkam, za 2) je treba posilovat svatostny charakter knezstvi, ktery nekteri nespravne zamenuji za klerikalismus, ve skutecnosti kneze proste nikdy nenaplni to, ze je kazatel, bavic, poradatel akci pro mladez, vedec, organizator, pracovnik v socialnich sluzbach, administrator,... je predevsim Alter Christus. A za to stoji obcas zatnout zuby.

Zobrazit 53 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková