Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Bohoslovci v Dolním Újezdě na víkend Dobrého Pastýře

Minulý víkend jsme prožili moc krásné a pěkné chvíle v úplně úžasné farnosti Dolní Újezd u Litomyšle. Místní otec Adam nám připravil pěkně nabitý - ale nádherný - program - spali jsme celkem za víkend cca 10 hodin;). Tyto víkendy jsou pro mě vždy krásné a obohacující... jsem rád, že se snad můj návrat do pastorace již blíží;).

Místní to shrnuli do takéhoto článku: 

Do Dolního Újezdu se vypravili Jan Lukeš, Jiří Ondruš a Jakub Brabenec.

O víkendu 15. až 17. dubna se farníci z farnosti sv. Martina v Dolním Újezdě mohli hmatatelným, tedy viditelným způsobem přesvědčit, že skutečně Duch Páně vane kdy chce a jak chce. Mohli si totiž vyslechnout svědectví tří mladých mužů, které Pán povolal ke kněžství. Ono svědectví z úst každého z nich zaznělo při bohoslužbách v sobotu a v neděli v rámci ohlášek.

 

Nejstarší Jenda Lukeš (32 let) zdůrazňoval, co pro něho znamenalo překonat strach, aby mohl Pánu říct Ano. Jirka Ondruš (28 let) říkal, jak odkládal a dokonce se snažil nahradit jiným způsobem krok, který souvisel s voláním Ježíše Pojď za mnou. Nejmladší Kuba Brabenec(21 let), který začal ministrantovat ve svých 16 letech, pomocí knížkyDar a tajemství od Jana Pavla II. se rozhodl vstoupit do semináře. Skutečně jejich svědectví bylo velkým povzbuzením pro všechny farníky a důkazem, že Ježíš dává Povolání.

 

Dle programu, navrženého otcem Adamem, se mohli mladí bratři bohoslovci setkat ve skupinkách s lidmi všech věkových kategorií. Se skauty v jejich středisku, během přípravy na biřmování s mladými a také s dospělými prezentovali život v semináři. Při této příležitosti se také samotní účastníci přípravy na biřmování otevírali a mluvili o svých životních zkušenostech souvisejících s hledáním Krista. Nejstarší generace, tedy senioři, si mohli vychutnat krásu duchovního povolání během posezení s bohoslovci ve farní Charitě.

 

Naši hosté navštívili během svého pobytu také několik rodin, se kterými společně poobědvali nebo povečeřeli a hlavně mohli poznat jejich životní zkušenosti a dobré srdce. My, jako farníci spolu s otcem Adamem, děkujeme Pánu za tento čas s Jendou, Jirkou a Kubou.

 (zdroj: bihk.cz)

Fotogalerie

další zde na signálech

nebo na stránkách farnosti

 

Zobrazeno 1659×

Komentáře

IrenaT

Moc krásně napsané!!! A nádherné fotky!!! Skvělá památka, viď...
Díky:-).

maruškaa

to je krásné....

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková