Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Moje první a ?poslední? farnost;)

19. 5. 2016 19:58

Na biskupství vědí, že jsem rád veselý, tak moje první kaplanské - jáhenské - místo bude Vysoké Veselí na Jičínsku, kam nastupuji v létě.

Je to město s pouhými 900 obyvateli, z toho cca 170 jsou Romové. Jedná se o misijní území jenom s několika málo věřícími... Jak už to tak bývá, tak do našeho revíru spadá asi osm kostelů - i obec Smidary, 1500 obyvatel, ale kvůli špatnému technickému stavu kostela se zde mše neslouží. Ve čtyřech se slouží mše pravidelně. V sobotu s nedělní platností v Ohnišťanech a v neděli na dalších třech místech. Celkem asi 80 lidí na těchto čtyřech mších, když se daří;).

Což je výborné, že je tam skvělý kněz P. Pavel Rousek, který dlouhá léta působil na diecézním centru života mládeže Vesmír a jistě mi bude pomocí ve společné modlitbě breviáře apod.

Když jsem si dal do google Vysoké Veselí, vyjelo mi například toto;), i když naštěstí už několik let staré, tak teď je tam jistě klid a mír a snad to nebude moje poslední farnost;) :

Zbili starostu i faráře. Město bude naše, hrozí romští přistěhovalci místním

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/zbili-starostu-i-farare-mesto-bude-nase-hrozi-romsti-pristehovalci-mistnim-17f-/domaci.aspx?c=A101113_1482692_hradec-zpravy_sot

Zprávy na PRIMĚ, zde:

Veselský starosta: Romské děti se musí vzdělávat

Vysoké Veselí – ,,Bojíme se vycházet večer na ulici,“ věta bílé obyvatelky města, která obletěla česká média, znovu otevírá citlivý problém soužití romské menšiny s ostatními.

Zdroj: http://jicinsky.denik.cz/zpravy_region/jcveseli-starosta-romove-problematika20101116.html

 

Děkuji za modlitby.

 

Fotka z pěší poutě 14. srpna 2014, když jsme ve Vysokém Veselí přespávali. Vyfotil jsem se s o. Pavlem a tehdejším kaplanem Jirkou, aníž bych tušil, že zde jednou skončím;). i když jsem věděl, že možné to je vždycky;).

https://www.signaly.cz/fotky/60603

Zobrazeno 4441×

Komentáře

Eliška88

To se tam někdy určitě uvidíme:-).

Jenda

Ano, uz jsem to zjistil, ze kvuli spatnemu technickemu stavu byl kostel uzavreny. diky za upozorneni.. to by chtelo neco s tema lidma udelat.. snad o nich pavel vi, prip mi predej do zprav prosim informace at za nima chodime apod.

Tak se tesim! Tak je videt ze je to uzasny kraj, ze z mala vyda tak uzasne plody jako jsi Ty;)! Bohu díky!

Zobrazit 37 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková