Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Je to velký dar Boží, že nám dal ženu. Bez ní by svět nebyl tak krásný.

Toto krásné rekl dnes náš drahý papez František pri sve ranni msi... Tak snad minimálně ženy to potesi;).

Žena učí lásce, která činí svět krásným. Bez ženy by na světě nebyla harmonie“ – řekl papež František v homilii při ranní mši v kapli Domu sv. Marty. Podnětem mu bylo dnešní čtení z knihy Geneze (2,18-25) o stvoření ženy. Ačkoli jsou si muž a žena rovni a nikdo není nadřazen druhému – zdůraznil papež – je to žena a nikoli muž, kdo přináší na svět harmonii, která činí svět krásným. Petrův nástupce pokračoval v reflexi nad stvořením na základě čtení z knihy Geneze, kterou nabízí liturgie v těchto dnech. Pán učinil všechny druhy živočichů, ale pro člověka se nenašla pomoc, byl sám. Bůh tedy seslal na člověka hluboký spánek, odňal mu žebro a stvořil z něj ženu, ve které muž rozpoznal tělo ze svého těla. „Než ji však spatřil – řekl papež – snil o ní.  

K pochopení ženy je nezbytné o ní předtím snít,“ dodal. „Častokrát o ženách mluvíme v kategoriích funkce: žena je kvůli tomu a tomu,“ poznamenal dále. „Žena však přináší bohatství, které muž nemá; žena vnáší do stvoření harmonii.“

 „Když není žena, není harmonie. Mluvíme o maskulinní společnosti, kde chybí žena a v níž se říká: »Ano, žena je k mytí nádobí a k tomu a tomu...«. Nikoli! Žena existuje kvůli harmonii. Bez ženy není harmonie. Nejsou stejní, nikdo nikomu není nadřazen. Avšak harmonii nepřináší muž, nýbrž žena. Ona přináší harmonii, učí pohlazení a něžné lásce, která činí svět krásným.“ „Je to velký dar Boží, že nám dal ženu. V evangeliu jsme slyšeli, čeho je schopna žena. Je odvážná! Postupovala odvážně. Ale je v tom víc: žena je harmonie, poezie a krása. Bez ní by svět nebyl tak krásný,"

 

Nadherny, ne? doufam, ze vás to ženy (třeba i muže?;) aspon trochu povzbudilo...

dobrou +

celé zde: http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=25213

Chtěl jsem sem přidat nějaký obrázek a našel jsem tyto vtipy;)))

Výsledek obrázku pro adam a eva

Související obrázek

 

Zobrazeno 3772×

Komentáře

Zobrazit 25 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková