Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Je to velký dar Boží, že nám dal ženu. Bez ní by svět nebyl tak krásný.

Toto krásné rekl dnes náš drahý papez František pri sve ranni msi... Tak snad minimálně ženy to potesi;).

Žena učí lásce, která činí svět krásným. Bez ženy by na světě nebyla harmonie“ – řekl papež František v homilii při ranní mši v kapli Domu sv. Marty. Podnětem mu bylo dnešní čtení z knihy Geneze (2,18-25) o stvoření ženy. Ačkoli jsou si muž a žena rovni a nikdo není nadřazen druhému – zdůraznil papež – je to žena a nikoli muž, kdo přináší na svět harmonii, která činí svět krásným. Petrův nástupce pokračoval v reflexi nad stvořením na základě čtení z knihy Geneze, kterou nabízí liturgie v těchto dnech. Pán učinil všechny druhy živočichů, ale pro člověka se nenašla pomoc, byl sám. Bůh tedy seslal na člověka hluboký spánek, odňal mu žebro a stvořil z něj ženu, ve které muž rozpoznal tělo ze svého těla. „Než ji však spatřil – řekl papež – snil o ní.  

K pochopení ženy je nezbytné o ní předtím snít,“ dodal. „Častokrát o ženách mluvíme v kategoriích funkce: žena je kvůli tomu a tomu,“ poznamenal dále. „Žena však přináší bohatství, které muž nemá; žena vnáší do stvoření harmonii.“

 „Když není žena, není harmonie. Mluvíme o maskulinní společnosti, kde chybí žena a v níž se říká: »Ano, žena je k mytí nádobí a k tomu a tomu...«. Nikoli! Žena existuje kvůli harmonii. Bez ženy není harmonie. Nejsou stejní, nikdo nikomu není nadřazen. Avšak harmonii nepřináší muž, nýbrž žena. Ona přináší harmonii, učí pohlazení a něžné lásce, která činí svět krásným.“ „Je to velký dar Boží, že nám dal ženu. V evangeliu jsme slyšeli, čeho je schopna žena. Je odvážná! Postupovala odvážně. Ale je v tom víc: žena je harmonie, poezie a krása. Bez ní by svět nebyl tak krásný,"

 

Nadherny, ne? doufam, ze vás to ženy (třeba i muže?;) aspon trochu povzbudilo...

dobrou +

celé zde: http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=25213

Chtěl jsem sem přidat nějaký obrázek a našel jsem tyto vtipy;)))

Výsledek obrázku pro adam a eva

Související obrázek

 

Zobrazeno 3783×

Komentáře

IrenaT

Diky!!!

jjkohoutek

Povzbudilo. Ale řeč je asi o vyzrálých ženách, kterých znám málo :-/

langer-hans

Díky moc... @jjkohoutek každý má v životě své tempo zrání.. a je to určitě běh na dlouhou trať- neviděla bych to tak černě!

vildatom

Výborný článek. Zajímavý pohled na věc. Ale já jsem zastáncem toho, že mělo být jenom jedno pohlaví. Klidně buď jenom ženy nebo jenom muži. ALE HLAVNĚ JENOM JEDNO! Kolik zla a bolesti by se ušetřilo.

vildatom

Lidi by se klidně mohli rozmnožovat jako ptáci. Snášeli by vejce.

evulka

@vildatom Skor ako sneci, ne? :-) Vtaci k tomu vajicku potrebuju jedinca opacneho pohlavia :-))

KateřinaV

Ano žena opravdu přináší pokoj a lásku

KateřinaV

Já třeba vidím že můj Míša můj přítel je rád že má mě holku věřicí.

suposlav

Ještě bychom mohli růst na stromech. To by i to dozrávání bylo snazší :-D

PetraO

@evulka:Ono i u těch šneků v okamžiku plození je jeden "on" a druhý "ona". I když jsou jinak standardně hermafrodité.

JiKu

Bocheński https://en.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Maria_Boche%C5%84ski říkal něco podobného, ale jiného.

Existuje víc než člověk, nadčlověk. Je to matróna, žena, která odchovala děti, se již zbavila svých naléhavých sexuálních potřeb a zmoudřela.

C.S.Lewis zase obhajoval potřebnost mužské nadvlády (ve smyslu posledního slova v případných sporech) tím, že žena má natolik vyvinutý smysl pro dobro vlastní rodiny, že mu nedokáže nadřadit požadavek obecného dobra.

Oba tito pánové (ostatně taky Jenda a papež František) nebyli nikdy ženatí. Tak si myslím, že by se na toto téma měli vyjadřovat méně apodikticky.

evulka

@PetraO To jo, ale v pripade nutnosti staci jeden ;-)

IrenaT

Mě tento článek hodně potěšil, líbí se mi moc:-).

vobis

Buonasera je starý svůdce a lhář.

Filipek

Co nám to zpátečnický papež předkládá za středověké genderové stereotypy? To jakože muž a žena prokazují na základě svého pohlaví nějaké vlastnosti? A co je to vůbec pohlaví? Já myslím, že takové kázání se muselo dotknout nemnoha trans-katolíků, jakož i těch nebinárních.

MarcelSubrt

Zena je nejkrasnejsi BOZI stvoreni !!!

vobis

MarceSubrt: Která?

suposlav

Vorbis: jako čeleď rodu homo sapiens sapiens :-)

Katis

Krásný článek, já chystám také článek právě na podobné téma. Byla jsem na duch.obnově pro ženy se sr.Veronikou Barátovou z komunity Blahoslavenství. Hodně nás to ženy obohatilo, ale trochu mi bylo líto, že to neslyší i muži. Možná oni by to měli slyšet především. Ale pro ženu bylo také velmi obohacující, aby si také uvědomila, "kdo vlastně jsem", protože muž, společnost jí určuji role, ale nejdůležitější je vidět Boží pohled na sebe jako ženu. Bylo to velmi hutné, musela jsem to tak nějak v mysli zpracovat, než s tím půjdu ven. A toto, co píšete, tam také zaznělo, vč. stvoření muže a ženy z knihy Genesis, ale bylo to hodně podrobné, šla ještě dál. Pak Uzdravení ženy, žena jako učednice aj. Byla pak i adorace i mše sv. A myslím, že to bude hodně dlouhý článek.

Katis

Jo, ještě jsem chtěla zmínit, že ta duch.obnova se nesla v duchu: Jsem žena, dávám lásku a život.

IrenaT

@Katis Těším se na Váš článek!

gogin

milé...

Zobrazit 25 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková