Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Benedikt XVI. - tichý, skromný a zbožný člověk - díky!

1. 3. 2013 10:06

Když jsem se dozvěděl poprvé o rezignaci papeže, nemohl jsem nejdříve tomu věřit, ale když jsem zjistil, ze je to pravda, tak jsem si řekl, že Benedikt je fakt borec a že je podle mě moc dobře, že to takto dělá. Hned v jeho proslovu zaznělo, že odchází dobrovolně a že to promodlil, tak jsem byl ujisten o rozhodnuti, ktere bylo spravne. Spis obdivuji, ze to dokazal, i kdyz vedel, ze se bude asi spousta lidi divit a ze prolomi neco, co v historii cirkve nebylo uz nekolik stovek let...

Když jsem ted mohl sledovat jeho posledni chvile ve Vatikánu přál jsem mu to o to víc... Nevidel jsem, ze by byl dojat... Je na nem videt, ze uz si potrebuje odpocinout a pravem si to zaslouzi!

Odchází moudrý, skromný a pokorný papež!

Nelíbí se mi, kdyz nekdo ze sebe dela Boha... On sam pri sve posledni generalni audienci pronesl tato slova, která mě nesmírně potěšila: 

"Je pravdou, že dostávám listy od velikánů tohoto světa – hlav států, náboženských představitelů, exponentů světa kultury atd. Dostávám však také spoustu dopisů od prostých lidí, kteří píše jednoduše, od srdce a projevují mi svoje city, které se rodí ze společného bytí s Kristem v církvi. Tito lidé mi nepíšou jako nějakému knížeti nebo nějakému velikánovi, kterého neznají. Píší mi jako bratři a sestry nebo jako synové a dcery s pocitem velmi srdečné rodinné vazby. Tady je možné doslova nahmatat, čím je církev. Není to organizace nebo asociace mající náboženské či humanitární cíle, nýbrž živé tělo, společenství bratří a sester v Těle Ježíše Krista, jenž spojuje všechny. Zakoušet církev tímto způsobem a moci se rukama téměř dotknout síly její pravdy a její lásky, je důvod radosti v době, kdy mnozí mluví o jejím úpadku. A my dnes vidíme, jak je církev živá."


Díky, Svatý otče!

Díky také za návštěvu naší vlasti a za povzbuzení naší malé křesťanské komunity.

Díky za tak vyrovnaný a odvážný krok a odchod.

Díky za Vaše modlitby, které ponesou církev i nadále.

"Jsem prostý poutník, který začíná poslední etapu své pouti na této zemi. Chtěl bych ještě svým srdcem, svou láskou, svou modlitbou, reflexí a všemi svými vnitřními silami pracovat pro společné dobro, dobro církve a lidstva. Cítím, že vaše sympatie mne při tom velmi podporuje. 

Jděme společně kupředu s Pánem pro dobro církve a dobro světa.
Srdečně děkuji. Udělím vám nyní z celého srdce své požehnání.
Děkuji. Dobrou noc. Děkuji vám všem.

Řekl Benedikt XVI. včera, tj. 28. 2. kolem 18. hodiny po svém příjezdu do Castel Gandolfo. Jedná se tedy o poslední slova Benedikta XVI., ještě jako papeže, na veřejnosti.

Zajímavé odkazy: 

Jedná se stále o spekulace, ale ruku na srdce temer nikdo z nas nezna zadneho z kardinalu, natoz adeptu, tak proc se strucne neseznamit, jak se na ne divaji svetska media...

Moc se mi libi jak to maji udelane.  http://aktualne.centrum.cz/zahranici/grafika/2013/02/13/prehledne-jeden-z-techto-deseti-muzu-bude-namestke/?cid=772711#z-kotva

Opět zajímavě zpracované, a proto se o to chci s vámi podělit, moji signálničtí přátelé;). Je to přeci jenom veliká událost a věc pro nás věřící... pro celou církev, ale i kupodivu pro celý svět...
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/grafika/2013/02/28/volba-papeze-konklave-katolicka-cirkev/?cid=771091

O čem se mluvilo na včerejsím setkání s kardinaly: http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=17888

Zobrazeno 3871×

Komentáře

nu333

Italský deník La Repubblica rozhodně nepatří k těm, kteří touží stále po senzacích.
Já osobně jsem ochoten připustit nesdělení celé pravdy papežem.

Lederhosen

Nádherné poutní místo :-D...

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková