Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Vyjádření interdiecézní liturgické komise k dopisu o liturgické hudbě

6. 11. 2009 13:19

V pátek 30. 10. 2009 proběhlo za předsednictví kardinála Miloslava Vlka a Mons. Františka Radkovského řádné zasedání Společné liturgické komise pražské arcidiecéze a plzeňské diecéze.

Praha: Komise se zabývala i "Otevřeným dopisem mladých lidí všeho věku o liturgii", který napsala a zveřejnila skupina chrámových varhaníků jako negativní reakci na hudební složku mše svaté, kterou slavil Svatý otec s mladými a ostatními poutníky ve Staré Boleslavi, a odezvou, kterou tento dopis vyvolal.

Přestože komise chápe důvody znepokojení signatářů dopisu, nemůže souhlasit ani s jeho formou, ani způsobem prezentace, a odmítá je.

Komise se nebude vyjadřovat k jednotlivým v dopise vyjádřeným tvrzením, výtkám a názorům, protože touto formou o církvi a její liturgii jednat nelze. Chápe však, že vhodnost jednotlivých žánrů a druhů liturgické hudby představuje aktuální problém i výzvu, které volají po řešení. Jako první krok se proto rozhodla uspořádat dne 23. 1. příštího roku ve spolupráci s dalšími zainteresovanými institucemi veřejný studijní den – jednodenní konferenci věnovanou této problematice.

Zdroj: http://tisk.cirkev.cz/z-domova/vyjadreni-interdiecezni-liturgicke-komise-k-dopisu-o-liturgicke-hudbe.html

Zobrazeno 2186×

Komentáře

Šája78

TO: Jenda<br />
Díky za "upozornění" na pozitivní informaci, která mi unikla :( Hlavně ten červený text mi mluví z duše ;)

Papo

<a href="http://www.box.net/shared/506119iz60" target="_blank">http://www.box.net/shared/506119iz60</a> ?

Zobrazit 11 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková