Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Studenti Teologického konviktu na misiích v Olomouci

19. 5. 2011 8:14
Rubrika: Moje cesta ke kněžství | Štítky: misie , Olomouc

Od pondělí 16. 5. do pátku 20. 5. obcházejí studenti Teologického konviktu (TK) v Olomouci místní střední školy, kde jim při hodinách prezentují křesťanství. Ve skupinkách se baví o životních hodnotách, o různých otázkách víry - věda a víra, celibát, potraty, co je po smrti? apod.


Studenti TK dále nabízejí setkání v kavárně Õde či jiné aktivity sportovní a nesportovní. Jedna ze skupinek má i svoji stránku, kde se můžete více seznámit s touto aktivitou. Najdete ji zde: http://www.na-jedne-lodi.ic.cz Tento projekt má název Misie aneb na Jedné lodi.

Jak říká jeden z „konvikťáků“, Jan Lukeš: „Myslel jsem si, že je to na Moravě mnohem lepší než v Čechách, ale zase o tolik ne. Ve třídě je lidí, kteří chodí pravidelně do kostela, nebo kteří věří v Boha jako šafránu a jaké u těchto mladých lidí nacházíme hodnoty… to mě často překvapuje. Rozdíl oproti Čechům je ten, že mnozí jsou pokřtění, ale tím to vše končí, anebo, že jsou zde tací, kteří chodí do kostela, ale vlastně v Boha nevěří a chodí do kostela z tradice, nebo z donucení rodičů apod. Velice nás potěší, když vidíme zájem a když jim můžeme odpovídat na jejich otázky. Moc Vás prosím o modlitbu, aby nás Duch svatý vedl a studenti a žáci, aby se nadchli pro to, být dobrými lidmi, hledající opravdové životní hodnoty a Boha. Předem děkujeme.

V úterý odpoledne jsme byli navštívit klienty v Domově důchodců. Navštěvovali jsme jednotlivé pokoje, povídali si s nimi, dávali jim obrázky, nebo jsme si zazpívali několik lidovek s kytarou. V 15.30 jsme pro ně měli přichystaný program v jídelně. Nechyběli vtipy, písničky, svědectví a přišel i kouzelník;)! Bylo to moc pěkné odpoledne a celý tento projekt mě moc baví, protože jsem rád mezi lidmi a s lidmi." Vzpomíná Jenda Lukeš

Jan Lukeš

 

Zobrazeno 2056×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková