Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Videa ze svěcení Mons. Jana Vokála v Římě

11. 5. 2011 15:48


Měl jsem tu čest být na biskupském svěcení našeho nového biskupa královéhradeckého - Mons. Jana Vokála - v Římě v sobotu 7. května 2011. Jelikož tuto příležitost mělo jenom málo lidí, tak jsem se snažil alespoň něco málo zachytit pro druhé. Zde je závěrečný pozdrav otce biskupa v češtině. Mše svatá trvala dvě a půl hodiny a byla v italštině. Jenom první čtení bylo v češtině a tento závěrečný pozdrav, takže to bylo velice vzácné. Jelikož tohoto našeho biskupa moc neznáme, tak je to možná jeden z prvních zaznamenaných - sice nekvalitní;)) - video záběrů;). Tak ať se Vám líbí a provází Vás jeho slova!!

//www.youtube.com/watch?v=H1SYx-XT9jA

Připomínám, že uvedení do biskupského úřadu je v sobotu 14. května v 15.00 v katedrále v Hradci Králové. Nenechme si ujít tuto vzácnou příležitost!

http://www.vikariatjilemnice.cz/udalost/276/Intronizace_25._biskupa_kralovehradeckeho_Mons...

http://www.diecezehk.cz/aktuality/zpravy/1634-slavnostni-uvedeni-mons.-jana-vokala-do-uradu-diecezniho-biskupa.html

A zde ještě jedna porce tří videí ze svěcení Mons. Jana Vokála v Římě.

1. video: Odchod nového královéhradeckého biskupa Mons. Jana Vokála z baziliky sv. Petra ve Vatikánu

Fotek je všude dost, tak přidávám video;). Je jasné, že to pro něj bylo náročné, ale již zde se dost směje a myslím si, že to bude usměvavý biskup. Co jsem slyšel, tak je veselý a z toho mám převelikou radost;))!!! Za ním jde hlavní světitel kardinál Tarcisio Bertone, státní vatikánský sekretář. Odchod je tam pozdržen, protože se zdraví s maminkou a jinými představiteli.

 

2. video: Závěrečný průvod po svěcení Mons. Vokála v Římě

Průvod trvá víc jak 2 minuty a můžete zde vidět atmosféru a všechny kněze, jáhny a biskupy, abyste si udělali "obrázek";). Zatím jsem neměl čas spočítat účast, děkuji předem všem, kteří si s tím dají čas a napíšou to sem;))). Docela by mě to zajímalo....

 

3. video: Schola doprovázející svěcení Mons. Vokála v Římě

To bych nebyl správný reportér;), abych nezachytil největší "atrakci" této akce - scholu. Když nastoupili, tak jsem se obával jestli někteří dožijí konce;)). Už z toho zpěvu pochopíte, proč ta mše trvala tak dlouho;)). Jinak to jsou snad zpěváci z baziliky Santa Maria Maggiore. Mrzelo mě, že se mi zdálo, že je to pro ně jenom jedna z dalších akcí, kdežto v ČR by si toho našinci víc vážili...

 

Pěknou podívanou;)!!!

 

Zobrazeno 1897×

Komentáře

had

kněží bylo myslím asi 86... mohl jsem se splést o nějaký ten kus ;) počítal jsem to při průvodu k oltáři - a biskupů by mělo být 9(resp.10)

Jenda

děkuju, že se někdo našel;))

Jenda

zajímavá informace.... já jsem odhadoval, že jich mohlo být 60 z ČR a 60 ostatních. tak jsem měl asi spatny odhad...

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková