Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Zpověď - video

6. 10. 2011 20:28

Je až neuvěřitelné, že něco tak pěkného odvysílala TV NOHA, pardon, TV Nova;) 27. září v pořadu Víkend. Jak se vám to líbí? Mně se to zdá velice pěkné a zajímavé a .... i pěkná redaktorka;))) Jsem moc rád, že vybrali mladé kněze. Většinou prezentují církev jako staré nemohoucí kněze apod. Akorát u toho posledního kněze je to šišlání a ten trapas s tím, že se přiznává, že chodí jenom dvakrát, třikrát do roka ke zpovědi;(.

Jak to vidíte Vy? Většinou se doporučuje jednou za měsíc, maximálně za dva měsíce... Potom to jde dolů a svědomí otupí...

Krásné a požehnané dny, pěknou podívanou a pěknou diskuzi!;)

A HLAVNĚ PĚKNÉ SVÁTOSTI SMÍŘENÍ... PĚKNÉ SETKÁNÍ S LÁSKYPLNÝM ODPOUŠTĚJÍCÍM OTCEM!!!!

Váš Jenda;)+

http://vikend.nova.cz/clanek/novinky/video-zpoved-vikend-27-9.html

Zobrazeno 5209×

Komentáře

Terka8

Já jsem se na to taky koukala v Tv, a mile mě to překvapilo. A dominikán Romuald byl hostem u nás na spolču ;)
Chodit ke sv. smíření jednou za měsíc by bylo pro mě, myslím, ideální, ale ne vždy se zadaří.

Jenda

Díky všem za komentáře. Had zde působí jako vědma;). Jinak nám v Teologickém konviktu v Olomouci doporučoval chodit jednou za týden, nebo za 14 dní, ale max jednou za 3 týdny. Zdálo se mi to chvílemi zbytecne a poprve, kdyz jsem to slysel jako silenost. Je pravda, ze jsem se drive nekdy na zakladce a stredni chvilema snazil chodit kazdych 14 dni, ale kdyz jsem videl jak je to pro naseho staryho pana farare narocny a jak se mi divi, ze chodim tak casto, tak jsem to opustil...

No a ted asi trochu vic chapu proc se v seminari vyzaduje castejsi sv. smireni. On jak clovek se denne modli, denne proziva msi sv., denne zpytuje svedomi, cte duchovni literaturu,... tak to ani nejde po delsi dobe nejit;)))

Zobrazit 16 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková