Jendův blog pro radost;) (a ne snad jenom moji;))) Chci jít, Pane, za Tebou! Chci vysílat pozitivní a povzbudivé SIGNÁLY;)!

Vstoupit do Tvé šťastné náruče - zemřel při teroristickém útoku

2. 11. 2017 1:07

Kaplan newyorských hasičů, který zahynul při teroristickém útoku 11. září 2001, i když zahynul ne úplně mladý, v 68 letech, přesto jeho slova o smrti působí silně… umocňuje to jistě i ta událost při které zemřel.

V Brooklynu ve škole sv. Pavla nás sestry jako malé chlapce učily modlitbu za milost šťastné smrti. Byla to pro nás tehdy divná modlitba. Vždyť jsme byli tak mladí a tak daleko od všeho „smrtelného“. Ale léta přešla a sestry tu už nejsou...

Že jednou zemřu, to je nejjistější skutečnost v životě. Kde a kdy to bude – to ví jen Bůh. Ale jisté je, že mě vezme domů k sobě. Poté co přejdeme na druhou stranu, uvidíme Boha tváří v tvář, poznáme krásu jeho dobrotivého činu, kterým nás volá do své milující náruče.

 

Bože, nevím den ani hodinu,

kdy mne zavoláš, dopřej mi ale,

abych dobrým životem,

milující Tebe, sebe a druhé,

byl v té chvíli připraven

vstoupit do Tvé šťastné náruče.[1]

 

foto

[1] srov. http://www.vira.cz/Texty/Clanky/Modli-se-za-svou-smrt.html

Zobrazeno 3405×

Komentáře

spitfire

Co je u Bezáka to: být připraven?

Mohu být připraven na situaci, že při dosažení nějaké rychlosti, ztrácím kontrolu nad prostředkem, který vyvinul takovou rychlost a který ovládám? S ideálním prostředkem a na ideálním "povrchu", nebude už samo dosažení nějaké rychlosti totožné s neovladatelností? Na to se přece nedá připravit.

JiKu

Co je u Bezáka to: být připraven?

Klišé.

Zobrazit 15 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková